fbpx

Opsparingsrækkefølge ved topskat

Vil du have mest muligt ud af din pensionsopsparing, skal du lave en plan for, hvordan du sparer op. Se din opsparingsrækkefølge ved topskat.

Pensionsopsparing er ikke altid det bedste

Det er muligt at lave en plan for, hvordan du bedst muligt anbringer din opsparing. Det kaldes en opsparingsrækkefølge. Du skal bede din rådgiver om at beregne din optimale opsparingsrækkefølge, inden du beslutter, om du skal spare mere op til pension.

Din opsparingsrækkefølge skal være dén, der er bedst for dig, ikke hvad der er bedst for banken, din nabo eller alle andre danskere.

Du kan helt præcist beregne den opsparingsrækkefølge ved topskat, der er bedst for dig, det giver den bedste løsning for din økonomi. Men en generel rækkefølge som den nedenstående kan bruges i en snæver vending.

Se din opsparingsrækkefølge, hvis du betaler bundskat.

Generel opsparingsrækkefølge ved indkomst med topskat:

  1. Indfri højrente gæld
  2. Opsparing i ratepension/livrenter (først ratepension) med fradrag i topskat op til modregningsgrænse i folkepensionens pensionstillæg
  3. Køb ejerbolig
  4. Opsparing i ratepension/livrenter (først ratepension) med fradrag i topskat og ingen topskat på pensionstidspunktet men med modregning i folkepensionens pensionstillæg
  5. Opsparing i aldersopsparing
  6. Indfri boliggæld
  7. Opsparing frie midler
  8. Opsparing i livrenter og ratepension

Så lidt skal du spare op til pension

Læs artikler og få fif om opsparing, pension, investering, boligøkonomi og privatøkonomi i Ugebrevet FinansNYT.

Få FinansNYT helt gratis.

Relaterede Nyheder