fbpx
Undgå boafgift på ratepensioner

Undgå boafgift på ratepensioner

Der svares en boafgift på 15 % af ratepensioner, der udbetales til livsarvinger. Du kan undgå boafgift ved at få pengene som en månedlig udbetaling frem for et engangsbeløb.

Får du ikke udbetalt hele din ratepension, inden du dør, bliver den udbetalt som et engangsbeløb til dén person, du har indsat som begunstiget. Har du ikke indsat en begunstiget, udbetales beløbet til boet.

Der skal betales en afgift på 40 % af engangsbeløbet til staten. Derudover skal der desuden betales en boafgift, hvis ikke det er ægtefællen, som skal arve engangsbeløbet.

Undgå bøvl med afgift på små boer

Er boet på mindre end 295.300 kr. (2019), skal der ikke betales boafgift. Men da pensionsselskaber skal tilbageholde boafgiften, hvis der er indsat en begunstiget – kan du spare de efterladte bøvlet med at få for meget trukket boafgift retur, hvis du undlader at indsætte en begunstiget i ratepensionen.

Sådan kan boafgiften undgås

En ratepension som udbetales til ægtefælle, samlever eller børn under 24 år kan også udbetales som en månedlig pension i typisk 10 år. I så fald slipper du for boafgiften, men betaler i stedet personlig indkomstskat af den månedlige udbetaling.

Giv til godgørenhed og spar boafgift

Relaterede Nyheder