Uge 38 - 2020 
Uro på aktiemarkedet

Undgå negativ rente på indlån

Ugens FiF. Du kan undgå negativ rente på indlån ved at flytte pengene til en anden bank, der giver positiv rente på indlån.

Overvej at flytte dine penge

Der er forskel på, hvilken indlånsrente, du kan få i de større banker. Hvis du er heldig, har du en rente på 0 %, men mange banker opkræver i dag negativ rente på -0,6 %, hvis du har mere end 250.000 kr. stående. Og har du ikke din NemKonto i banken, tager banken måske negativ rente fra første krone, du sætter ind på kontoen.

Vil du undgå negativ rente på indlån, kan du flytte dine penge til en anden bank, der giver en positiv rente. Det kan eksempelvis være Santander Consumer Bank, hvor du pt. får 0,1 % i rente uden binding eller 0,2 % med en binding på 31 dage.

Så meget kan du tjene

Flytter du penge fra et indlån med negativ rente på -0,6 % til et indskud med en rente på 0,2 % får du altså en årlig merrente på 0,8 %. Det er en gevinst på 800 kr. om året, for hver 100.000 kr. du flytter.

Santander er dækket af den danske indskydergaranti på 100.000 € svarende til cirka 745.000 kr. pr person. Nøjes du med at placere beløb inden for garantien, er dine penge sikre, selv hvis banken går konkurs.

Også Bank Norwegian og Facit Bank tilbyder positive indlånsrenter på helt op til 1,5 % ved binding i 5 år. Begge banker er omfattet af indskydergarantierne.

Sådan undgår du negativ rente i banken

sep 16th, 2020 | Tags: ,