Uge 35 - 2019 

Aldersopsparing i dit pensionsselskab kan være bedst

Ugens FiF. Alle bør have en aldersopsparing, da afkastet beskattes med kun 15,3 %. Du kan oprette den i alle banker, men ofte får du bedre afkast hos dit pensionsselskab.

Aldersopsparing er en fordelagtig ekstra pensionsopsparing, hvor der ikke er fradrag ved indbetaling og heller ikke skat ved udbetaling. Afkastet inden i aldersopsparingen beskattes med PAL-skatten på kun 15,3 % i form af en lagerskat – skat på årets værdistigning.

Det er en stående anbefaling fra Finanshuset, at alle, der vil spare op, bør have en aldersopsparing. Er der mere end 5 år til folkepensionstidspunktet kan man indsætte 5.200 kr. årligt (2019). Er der mindre end 5 år til folkepensionstidspunktet, kan der indsættes 48.000 kr. (2019). Hvis man starter udbetaling af en anden pensionsordning, så kan der dog kun indbetales det lave beløb.

Aldersopsparinger kan oprettes i alle banker, og pengene kan investeres i værdipapirer. Men mange har også en arbejdsmarkedspensionskasse, hvor ens pension via arbejdsgiveren indbetales. Her kan du ofte opnå et ganske attraktivt afkast på typisk mellem 4 og 8 % årligt. Derfor kontakt din arbejdsmarkedspensionskasse og spørg, hvilken rente/afkast du kan forvente, når du opretter en privat aldersopsparing.

Pas på indbetalinger på aldersopsparingen

aug 27th, 2019 |