Uge 27 - 2020 
Barn, forælder, bedsteforælder og gave - giv aldersopsparing til børn og børnebørn

Giv aldersopsparing til børn og børnebørn

Vil du sikre dit barn eller barnebarn en god solid opsparing på meget lang sigt er en aldersopsparing et oplagt og klogt valg.

Aldersopsparing som alternativ børneopsparing

Som forælder eller bedsteforælder kan du oprette en aldersopsparing i banken til dit barn eller barnebarn, så snart han eller hun har fået sit cpr.nr. Der er ikke fradrag, når du indbetaler, men der skal heller ikke betales skat, når pengene en dag bliver udbetalt.

Fordelen ved en aldersopsparing er, at afkastet beskattes lavt, med 15,3 %. Som forælder eller bedsteforælder kan du indbetale 5.300 kr. om året (2020). Opretter du et depot til aldersopsparingen, kan pengene investeres i værdipapirer.

En aldersopsparing kan tidligst udbetales 3 år inden og senest 27 år efter folkepensionsalderen. Aldersopsparingen kan hæves i utide mod en afgift på 20 % af den samlede værdi.

Aldersopsparing – et supplement til børneopsparingen

En meget stor gave

Indbetales der 5.300 inflationsregulerede kr. om året i fx 67 år, og investeres pengene i værdipapirer til et afkast på 3 % efter skat, kan der hæves næsten 2 mio. skattefrie kr.

Indbetaler du beløbet de første 18 år af barnets liv, giver det ved samme afkast en opsparing på cirka 650.000 kr. på pensionstidspunktet. Det er da et ganske godt tilskud til pensionsopsparingen og en ikke helt ubetydelig langsigtet gave til dit barn eller barnebarn?

  Aldersopsparing i dit pensionsselskab kan være bedst

jul 01st, 2020 |