fbpx
Få en bedre rente i banken

Få en bedre rente i banken

Kan du få en bedre rente i banken? Kender du din økonomi, er der gode muligheder for at stå stærkt når du forhandler med banken. Se her hvordan, du gør for at få en bedre rente i banken.

Er du en god kunde for banken?

Som kunde i din bank bliver du ratet. Din rating fortæller, hvor god kunde du er, og hvor kreditværdig du er. Ratingen er grundlaget for de priser, du kan opnå, eksempelvis når du låner. Din rating har derfor stor betydning for dine samlede finansielle omkostninger. Omkostninger til lån er klart de største omkostninger en gennemsnitsdansker har i banken gennem sit liv. Det er derfor vigtigt, at du kender din økonomiske situation; er den god eller dårlig? Du kan få en fornemmelse af, hvordan banken vurderer din økonomiske situation, ved at besvare nogle spørgsmål. Har du altid overholdt dine betalingsaftaler? Hvor sikker er du på dine indtægter? Hvor stor en risiko har du i din formue? Hvor stor formue kan du stille som sikkerhed for dine lån? Vær utro mod din bank

Kend din økonomi, når du forhandler med banken

Banker vurderer typisk din kreditværdig i forhold til netop den type spørgsmål spørgsmål. Er du fx tjenestemand, og har du en stor friværdi i din bolig, så vil du få en høj kreditrating. Omvendt vil en ung selvstændig håndværker, som bor til leje, få en klart lavere rating. Jo højere rating desto bedre er dine muligheder for et godt resultat, når du forhandler med banken. Kender du din værdi, kan du opnå de bedst mulige vilkår, men du skal også kende dine begrænsninger og undgå urealistiske forventninger. Sådan forhandler du med banken

Vil din bank forhandle?

Det gode spørgsmål er så, hvilken rente kan du forlange, hvad enten du i bankens øjne er god eller dårlig kunde? Her betyder det meget, hvor du henvender dig. I nogle banker kan du forhandle renten, andre steder kan du ikke. Det bør du undersøge, inden du møder op i banken til en forhandling. Banker, der ikke forhandler, hører typisk ikke til de billigste. Det skyldes, at en almindelig bank arbejder med et renteinterval, hvor de tjener mere på nogle kunder og mindre på andre. De banker, der kun tilbyder én rente, tjener det samme på alle kunder og vil derfor ikke kunne matche den billigste rente på markedet.

Hvorfor nøjes med en bank?

Lille indsats – stor gevinst

Erfaringsmæssigt kan du med en ret lille indsats forbedre din privatøkonomi med flere tusinde kroner om måneden. Vi har udarbejdet et bankrenteskema og en økonomitest, der hjælper dig med at minimere dine renteudgifter. Oversigten herunder er udarbejdet ud fra erfaringer i Finanshuset i Fredensborg med, hvor meget vore kunder kan minimere renteudgifterne på forskellige låntyper i bankerne i forhold til kreditværdighed eller økonomisk situation.

Få en bedre rente i banken. Oversigt over bedste rente på markedet for forskellige lån og økonomisk situation

Sådan gør du

Tag vores økonomitest og få en hurtig indikation på din økonomiske situation. Herefter kan du aflæse i skemaet, hvilken rente du rimeligvis kan forvente og forlange. Betaler du en højere rente, end der fremgår af skemaet, bør du tage en forhandling med din bank om en bedre rente. Er det ikke muligt, bør du finde en anden bank, der vil give dig en rente, der bedre svarer til den, du fandt i renteskemaet.

Overvej pantebrevslån når banken siger nej

Relaterede Nyheder