fbpx
Bankboliglån eller realkreditlån

Bankboliglån eller realkreditlån

Ugens FiF. Skal du vælge bankboliglån eller realkreditlån? Hvad er forskellen? Er et bankboliglån et godt alternativ til et almindeligt realkreditlån?

Forskellige vilkår

Bankboliglån ligner meget realkreditlån, så det er umiddelbart svært at se forskel. Der er dog nogle væsentlige forskelle mellem vilkårene for de to slags lån.

Der kan være forskel på, hvor store omkostninger du betaler for at låne. Derudover kan dine muligheder for senere at omlægge lånet være forskellige, og sidst men ikke mindst, er der forskel på dine muligheder for at opsige lånet.

Bankboliglån kan opsiges

Da bankboliglånet i sagens natur er et banklån, kan banken opsige lånet. I modsætning hertil er realkreditlånet uopsigeligt, så længe du betaler terminsydelserne rettidigt. Kun hvis du misligholder realkreditlånet, kan det opsiges. Alene af denne grund er realkreditlånet at foretrække.

Har du mulighed for at vælge mellem bankboliglån eller realkreditlån, bør du få et fuldstændigt beslutningsgrundlag. Få din bank til klart og tydeligt at forklare de forskellige vilkår på de to typer lån, inden du beslutter dig. Er du stadig i tvivl, skal du kontakt din uafhængige økonomiske rådgiver.

 3 veje til billigere realkreditlån

Relaterede Nyheder