fbpx

Ejerbolig er bedre end lejebolig

Ejerbolig er bedre end lejebolig, når du ser på økonomien. Ejerboligen nemlig også er en investering. Er det tid til at sige lejligheden op og købe en ejerbolig nu?

Ejerbolig er både bolig og investering

Der kommer bestemte tidspunkter i dit liv, hvor du har stor fordel af at investere i fast ejendom. Du ved det selvfølge først med sikkerhed bagefter, når du ser tilbage på de investeringer, du valgte til og fra på forskelle tidspunkter i dit liv. Køb af fast ejendom som bolig er en af de beslutninger, der ændrer dit liv allermest.

Når du køber ejerbolig, ændrer dit budget sig, og du påtager dig en risiko på boligen, der binder din økonomi mange år frem. Boligkøb giver dig typisk også risiko på lån og rente, og sidst men ikke mindst, flytter du et nyt sted hen. Der er ikke mange beslutninger, der har så vidtrækkende konsekvenser for dit liv som køb af bolig.

Derfor udskyder mange denne beslutning alt for længe, nogle når endda aldrig at købe en bolig. Nogle bliver så frygtsomme, at de helt forsøger at undgå risiko i privatøkonomien. Men du kan ikke undgå risiko i økonomien, og faktisk er risiko både godt og nødvendigt, det gælder især risiko på fast ejendom.

Fast ejendom – skal du investere nu?

Ejerbolig som investering

Investerer du i fast ejendom som ejerbolig og sommerhus har du store skattefordele, fordi du typisk ikke betaler skat af en avance. Fast ejendom giver dig altså mulighed for et stort afkast efter skat. Afkastet ved salg af ejerbolig er skattemæssigt endnu bedre end afkast i en pensionsordning.

I øjeblikket (juni 2017) er renten så lav, at du kan få et fast forrentet 30-årigt realkreditlån med en rente på 2,5 %. Du kan få variabelt forrentede realkreditlån med en rente på ca. 0 %. Det er meget gunstige vilkår for at købe din første bolig.

Ser du 20-40 år frem i tiden, er det svært at forestille sig, at ejendomsmarkedet ikke udvikler sig positivt, sådan har det været i moderne tid. Væksten i samfundet lige nu kalder på investeringer, og spørgsmålet er, om det er tid til at skifte din lejebolig ud med en ejerbolig. Investering i fast ejendom er en effektiv måde at få del i den samfundsbestemte konjunkturgevinst.

Skal du købe ejerlejlighed nu?

Ejerbolig eller lejebolig

Din husleje bliver sikkert lavere i en ejerbolig end i lejeboligen, også når du regner med afrag på dine boliglån. I øjeblikket er lejeboliger lidt dyrere per kvadratmeter end ejerboliger langt det fleste steder i landet.

Der er ikke mange fordele ved lejeboliger for tiden. Det skulle da lige være, at en lejebolig ikke binder dig til et bestemt sted i længere tid. Har den frihed stor betydning for dig, kan du overveje at investere i et sommerhus for at få del i gevinsterne på ejendomsmarkedet i fremtiden.

Få uafhængig rådgivning om boligkøbet

Relaterede Nyheder