fbpx
Kan din rådgiver spå om renten?

Kan din rådgiver spå om renten?

Valg af rente på lån. Alt for mange vælger lån efter forudsigelser, om hvordan renten udvikler sig fremover. Vælger du lån efter din egen eller din rådgivers mavefornemmelse, kan det koste dig dyrt.

Langt de fleste tillægger deres egen vurdering af, hvordan renten udvikler sig stor betydning, når de vælger lån. Mange tillægger også eksperter og rådgiveres forudsigelser betydning når de vælger lån.

Hvordan udvikler renten sig?

I vores survey i sidste uge spurgte vi læserne om deres forventning til udviklingen i renten, og om forudsigelser om renten påvirker deres valg af lån.

Hvordan udvikler renten på  sig

De fleste forventer, at renten forbliver uændret de kommende år, mens noget færre mener at renten kommer til at stige. Næsten ingen mener at renten kommer til at falde. Kun syv procent svarede ved ikke.

Valg af lån ud fra forudsigelser om renten

Godt 40 % fik råd fra eksperter eller rådgivere, da de valgte rente på deres lån. Blandt disse angav 59 % at rådgiverens vurdering af udviklingen i renten havde betydning for, hvilket lån de valgte.

Undersøgelsen viser desuden, at et meget stort flertal på knap 80 % betegner deres egen vurdering af den fremtidige renteudvikling som vigtig for deres valg af lån.

Se resultater fra undersøgelsen

Det er svært at spå – især om fremtiden

Det er på mange måder problematisk, at så mange tillægger forudsigelser om udviklingen i renten så stor betydning. I praksis er det nemlig ikke muligt at forudsige, hvordan renten udvikler sig.

Endnu værre er det, at rådgiverens vurdering tillægges betydning. Ikke så meget fordi hans bud er værre eller bedre end dit eget. Det ene bud kan være lige så godt som det andet. Det egentlige problem er, at rådgiverne åbenbart giver sig af med at rådgive på baggrund af forudsigelser af fremtiden.

Det er useriøst, når rådgivere giver den som spåkone. Gør din rådgiver det, så find en anden, så hurtigt som muligt. Der er en overhængende fare for at du får et dårligt råd, der kan koste dig dyrt.

Sådan vælger du det rigtige lån

Relaterede Nyheder