fbpx
Din ejerbolig er en god investering

Din ejerbolig er en god investering

Investering i ejerbolig har været en god forretning de seneste år i næste hele landet. Din ejerbolig er en god investering med stor effekt på privatøkonomien.

Ejerboliger er godt for samfundsøkonomien

Ejerboligen har været danskernes vigtigste opsparing i årtier, og det er godt for os alle. Det giver nemlig en formuefordeling, der ikke er alt for skæv og heller ikke helt lige. Det skaber grobund for en fleksibel dynamisk efterspørgselsdrevet samfundsøkonomi i vækst. Det er naturligvis også godt for dig, der ejer fast ejendom, fordi du får del i den samfundsskabte vækst, og det øger din formue. At mange ejer deres bolig, er en væsentlig årsag til, at det går så godt med dansk økonomi.

Ejerboligen er din bedste investering

Gode afkast til boligejere

De seneste år har været en overordentlig god periode for boligejere med massive værdistigninger i fast ejendom. Hvis du undrer dig om det fortsætter på den måde, er svaret ja, det gør det – på sigt. Det er i hvert fald det vi ser historisk, at over perioder på mindst 10 år har investering i fast ejendom givet et godt afkast – og i det fleste tilfælde er det endda skattefrit.

Investér skattefrit i fast ejendom

Ændring i husholdningers gennemsnitlige formue i fast ejendom 2017-2020. Kilde: Nyt fra Danmarks Statistik

Ændring i husholdningers gennemsnitlige formue i fast ejendom 2017-2020. Kilde: Nyt fra Danmarks Statistik.

Afkastet varierer dog betydelige fra område til område, og i nogle dele af landet, har der ikke været en gevinst. Men i de fleste dele af landet er priserne på boliger højere i dag end de var for 10 år siden.

Endnu en grund til, at du skal eje din bolig, er, at du jo skal have en bolig under alle omstændigheder, og når du investerer i en ejerbolig, sparer du også op, og du sparer husleje til en lejebolig

Konklusionen bliver derfor, at du gennem hele dit liv har fordel af at eje fast ejendom, når bare du har en lang horisont, og du ikke køber i et område, hvor markedet er gået helt i stå.

Ejerbolig er bedre end lejebolig

Relaterede Nyheder