fbpx
30 års afdragsfrihed på realkreditlånet

30 års afdragsfrihed på realkreditlånet

Realkreditlån med 30 års afdragsfrihed blev en mulighed i 2018, og mange af de store selskaber har deres egen udgave af dette lån.

Siden 2003 har det været muligt at optage afdragsfrie realkreditlån i din bolig, hvor du kun betaler rente og bidrag på lånet i op til 10 år. Herefter skal lånet afdrages over 20 år.

I 2018 introducerede Realkredit Danmark et lån med 30 års afdragsfrihed fra optagelsestidspunktet. Der går altså 30 år, inden du skal begynde at afdrage på lånet eller eventuelt omlægge det til et andet lån.

Med 30 års afdragsfrihed, hvor du kun betaler renter og bidrag, kommer du til at betale mere i bidrag end, hvis du afdrager lånet på almindelig vis.

Flere realkreditselskaber er fulgt efter med tilsvarende lån med 30 års afdragsfrihed.

Vælg det bedste realkreditlån

Realkreditlån med 30 års afdragsfrihed og fast rente

Som boligejer har du i en række år kunnet få realkreditlån med 30 års afdragsfrihed og variabel rente. I sommeren 2020 introducerede Danske Banks realkreditselskab, Realkredit Danmark, som det første selskab fastforrentede lån med 30 års afdragsfrihed.

Siden har de øvrige realkreditselskaber også fået tilsvarende lån.

Betingelser for 30 års afdragsfrihed

Generelt gælder det, at gælden i din bolig højst må udgøre 60 % af belåningsværdien, hvis du skal have fuld afdragsfrihed i 30 år. Derudover skal du have så høj en indtægt eller pension på lang sigt, at du er i stand til at betale 4 pct. i rente og afdrag, hvis du ønsker variabel rente.

4 %-grænsen er en slags stresstest, der skal sikre, at du som boligejer har råd til rentestigninger, hvis du vælger variabel rente.

Ved et fastforrentet lån slipper du for at skulle kreditvurderes på basis af 4 %-reglen i stress-testen. Her kan du som udgangspunkt nøjes med at blive kreditvurderet på basis af 1 pct. rente. Det kan lette kreditvurderingen til glæde for især mange pensionister.

Nyt realkreditlån er ideelt til nedsparing i boligen

Relaterede Nyheder