fbpx
Skal du leje eller eje din bolig

Skal du leje eller eje din bolig

Ugens FiF. Husk at tage højde for formuegevinst og huslejeregulering, når du overvejer om du skal leje eller eje din bolig.  Det kan ofte bedre betale sig at eje end at leje.

De seneste års rentestigninger har sat gang i diskussionen om, det er bedst at leje eller eje sin bolig. Det er da også rigtigt, at stigende renter på boliglån har øget omkostningerne for mange boligejere. Det påvirker umiddelbart regnestykket til fordel for at leje frem for at eje.

Men der er flere forhold, du skal tage højde for, hvis du skal have et retvisende billede af, hvad der er bedst for dig.

Du skal også tage højde for din skattefri formuegevinst, fra den forventede løbende værdistigning på din ejerbolig. Derudover vil dine finansieringsudgifter ikke blive reguleret løbende på samme måde, som det sker med huslejeregulering af lejeboliger.

Så selvom det er blevet dyrere at eje din bolig, og ejerudgiften inklusive udgifter til finansiering er højere end huslejen i en tilsvarende lejebolig, kan det alligevel være en fordel på lang sigt at eje frem for at leje din bolig.

Ejerbolig er bedre end lejebolig – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder