fbpx
Skatterabat og salg af bolig

Skatterabat og salg af bolig

Ugens FiF. Sælger du din ejerbolig, der står til skatterabat efter de nye boligskatteregler, inden nytår, kan du muligvis få en højere pris.

Få fordel af skatterabat ved salg af bolig

Når de nye boligskatter træder i kraft den 1. januar 2024, står en femtedel af danske boligejere til at betale højere boligskat. Især dyre ejerlejligheder i større byer, men også dyre huse i de dyreste kommuner kan forvente en væsentlig stigning.

Stiger boligskatten for din bolig, får du dog en permanent skatterabat, der betyder, at du ikke kommer til at betale mere i boligskat til næste år, end du gør i dag.

Rabatten går til ejeren af boligen d. 31/12 2023 og falder væk, når ejendommen handles næste gang. Handles ejendommen efter denne dato skal køber betale det fulde ejendomsskat uden rabat.

Skal du sælge en ejerbolig, der står til en væsentlig skatterabat, er det derfor en fordel, hvis du kan sælge ejendommen med overtagelse inden årsskiftet. Fordelen er, at du, alt andet lige, kan få en højere pris, hvis køber får en permanent skatterabat med i købet.

Beregn din boligskatterabat her:

Store ændringer i boligskatterne på vej – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder