fbpx

Har du en god økonomi?

En god økonomi er mere end høj indkomst. Du skal også kunne styre forbrug, betalinger, gæld og risiko. Tag testen og se om du har en god økonomi.

Hvornår har du en god økonomi? Før du kan sige, at du har en god økonomi, skal du have styr på en række ting.

Hvad bestemmer om du har en god økonomi?

Det er ikke tilstrækkeligt at tjene mange penge, selvom det selvfølgelig er et godt udgangspunkt. En stabil indkomst gennem mange år er i reglen bedre end en høj indkomst i få år.

Hvis en høj indkomst skal give dig en god økonomi, må du have styr på forbruget. Du skal også styre og vedligeholde din økonomi, så det ikke går galt, hvis du bliver ramt af en personlig krise eller en lavkonjunktur i samfundet.

For at vedligeholde din økonomi, skal du eksempelvis betale til tiden og udnytte de muligheder, der er i markederne. Skal du fx have fast ejendom i stedet for at betale en høj husleje i en lejebolig?

En god økonomi handler også om reserver. Der skal være et forhold mellem risikoen i din formue, usikkerheden på din løbende indkomst og fx din opsparing til pension. Det er svært selv at bedømme risikoen i din økonomi. Din risiko afhænger nemlig bl.a. af de finansielle markeder, fx rentefølsomhed, udviklingen i priserne på ejendomsmarkedet og konjunkturudviklingen.

Test din økonomi

Få svar på, om du har en god økonomi og et forslag til, hvad du kan arbejde med for at gøre den bedre i vores test. Selve testen tager kun 5 minutter, men det tager længere tid at bruge svaret til at forbedre din økonomi.

Økonomitest – hvor god er din økonomi?

I dit resultat får det et fingerpeg, om du kan forbedre dig på nogle af de nævnte områder. Du kan derfor bruge dit svar som guide til en bedre økonomi.

Selvom testen viser, at du har en god økonomi, er det ikke de samme som, at du får mest muligt ud af dine penge. Det er faktisk sværere at optimere en god økonomi, fordi der er så mange muligheder og valg, du løbende bør tage stilling til.

I næste uge får du en opdateret udgave af en privatøkonomisk opgavekalender. Den hjælper dig med at holde styr på de opgaver, du har i løbet af året, hvis du vil have mest muligt ud af din økonomi.

Sådan får du en god økonomi

Relaterede Nyheder