fbpx
Så stort skal dit rådighedsbeløb være

Så stort skal dit rådighedsbeløb være

Ugens FiF. Hvor stort skal dit rådighedsbeløb være, er svært at sige generelt. Du kan dog se på de minimumsbeløb der er, for at banken vil låne dig penge.

Hvad er et rådighedsbeløb?

Dit rådighedsbeløb er det, du har tilbage, når dine faste udgifter er betalt. Rådighedsbeløbet er det beløb, du kan bruge til variable udgifter som husholdning, beklædning, ferie og fornøjelser, gaver samt diverse og uforudsete udgifter. Det er almindeligt at bruge ca. 50 % af rådighedsbeløbet på husholdningsudgifter.

Hvor stort skal dit rådighedsbeløb være?

Hvis du vil låne penge i banken eller realkreditselskabet, skal du vise, at du har en fornuftig økonomi. Det gør du blandt andet ved at vise et budget med et rimeligt rådighedsbeløb. Ud over rådighedsbeløbet ser banker og realkreditselskaber blandt andet også på gældsætningsfaktor, indkomstgrundlag i husstanden.

Hvor stort et rådighedsbeløb, de enkelte banker kræver, varierer noget. De skal dog følge Finanstilsynets retningslinjer (pdf), der angiver disse minimumsbeløb for rådighedsbeløb pr. måned:

Finanstilsynets minimumsbeløb for rådighedsbeløb pr måned
6.720 kr. for singler
11.400 kr. for samlevende og ægtepar
+ 2.500 kr. pr. barn for børnefamilier

Dit rådighedsbeløb skal altså mindst være så stort efter ydelsen på evt. nye lån er betalt, for at du overhovedet kan håbe på at få et lån.

Om det er mange eller få penge, afhænger til gengæld af dine forventninger og dine evner for at indrette dig, så du og din familie har det godt.

Hvad er et normalt rådighedsbeløb?

Relaterede Nyheder