fbpx
Et testamente sikrer økonomien

Et testamente sikrer økonomien

Et testamente sikrer økonomien for dig og dine nærmeste. Men venter du for længe, kan det koste jer dyrt. Hvornår er det en god ide at få lavet et testamente?

Svære spørgsmål

De fleste er klar over, at de har en række uafklarede spørgsmål i forbindelse med arv og skifte, når en i familien dør.

Disse spørgsmål kan være svære at tage fat på, fordi der kan være nogle vanskelige valg, som kan give anledning til konflikter i familien. Det er lettere at skyde det væk, fordi der jo forhåbentlig er lang tid til det bliver aktuelt. Men du risikerer, at problemerne bliver langt større, hvis I ikke får taget beslutningerne i rette tid.

Der opstår let uforudsete problemer, hvis ikke der er styr på, hvad der skal ske, når en person dør.

5 grunde til at skrive testamente

Faktisk bør de fleste voksne mennesker lave testamente. Nye samlivsformer, skilsmisser og sammenbragte familier gør, at der er et stigende behov for at afklare juridiske forhold i forbindelse med dødsfald gennem et testamente.

Der er 5 tilfælde, hvor du især bør overveje at lave testamente.

  1. I lever sammen uden at være gift og arver derfor ikke hinanden. Arven går i stedet til jeres børn, forældre eller søskende, onkler og tanter eller i værste fald til staten. Længstlevende kan komme i en meget dårlig situation og måske blive nødt til at gå fra hus og hjem. Derfor er det klogt at sikre længstlevende. Det kan I gøre ved at oprette et testamente, tegne en livsforsikring, ved at indsætte partneren som begunstiget i en pensionsordning. I kan også kombinere to eller tre af dem.
  2. I er gift og forudser, at der ikke kommer børn. Her kan det være hensigtsmæssigt at få lavet et testamente, der gør det muligt selv at beslutte, hvem der skal arve.
  3. I er gift og har fælles børn og ønsker, at længstlevende skal have en reel mulighed for at vælge mellem at sidde i uskiftet bo eller at skifte boet.
  4. Er du eller din ægtefælle skilt og gift igen, kan der opstå spørgsmål om, hvordan børn fra det tidligere ægteskab arver? Et testamente kan afklare disse spørgsmål og sikre økonomien for længstlevende.
  5. Endelig kan enlige lave et testamente, hvis de ønsker selv at bestemme, hvem der skal arve.

Mulighed for at sidde i uskiftet bo

Har du og din ægtefælle børn sammen, men ingen fra tidligere forhold, kan den af jer, der lever længst altid vælge at sidde i uskiftet bo. På den måde er I, uden at skrive testamente, sikre på, at arven bliver fordelt ligeligt mellem børnene, når længstlevende går bort.

Der er dog én god grund til alligevel at skrive et testamente. Det handler om at stille dén af jer, der lever længst, bedst muligt.

Ægtepagt og særeje sikrer økonomien – Finanshuset Fredensborg

Giv en reel mulighed for at skifte boet

Vil længstlevende skifte boet, fx for at gifte sig igen, skal vedkommende aflevere ¼ af boet som arv til deling mellem børnene (arvingerne).

Sikrer I derimod hinanden med et testamente, hvor længstlevende arver mest muligt, kan længstlevende nøjes med at udrede 1/16, hvis boet skal skiftes. Det giver dén af jer, der lever længst, en reel mulighed for at vælge om vedkommende vil skifte boet eller sidde i uskiftet bo med børnene.

Får I ikke lavet et testamente, kan det helt unødvendigt gøre livet meget besværligt for den længstlevende. Den gode nyhed er, at det er meget let at forebygge denne situation med et testamente.

Samtidig kan I med et testamente gøre arven til skilsmissesæreje for både længstlevende og jeres børn.

Juridisk sikring og rådgivning

Der er en række andre områder, hvor juridisk bistand er med til at sikre økonomien. Det er eksempelvis ikke ualmindeligt at indgå en ægtepagt for at regulere formuemæssige forhold fx i forbindelse med skilsmisse. Juridisk rådgivning kan også være nyttig og nødvendig i forbindelse med skilsmisse, hvis det kommer så langt.

Få juridisk rådgivning for at sikre din økonomi

Relaterede Nyheder