Familieoverdragelse – 15%-regel forsvinder

Familieoverdragelse – 15%-regel forsvinder

Ugens FiF. Med de nye ejendomsvurderinger forsvinder muligheden for familieoverdragelse af fast ejendom efter den fordelagtige 15%-regel.

Nye ejendomsvurderinger

De ny ejendomsvurderinger for ejerboliger udskudt, senest forlyder det, at Skat vil begynde at udsende de nye vurderinger i 2. halvår af 2021. Ingen ved, hvad fremtiden bringer på dette område, udover at vurderingerne efter al sandsynlighed bliver højere end i dag.

Fordelagtig regel forvinder

Dermed ser det ud til at være ved at være sidste chance, hvis du vil overdrage fast ejendom efter den gamle 15%-regel om familieoverdragelse. Når du modtager den nye ejendomsvurdering, omfattes du af en ny 20%-regel, men altså med udgangspunkt i en ny ejendomsvurdering. Går du med planer om f.eks. at overdrage dit sommerhus eller en forældrekøbsejerlejlighed til dine børn til ejendomsvurderingen minus 15 %, skal du gøre noget snart.

Har du spørgsmål om familieoverdragelse af fast ejendom, er du velkommen til at skrive chefjurist Jan Juul Jørgensen, på jan@finanshus.dk eller ringe 78 77 76 08.

Læs mere om ændrede regler i forbindelse med de nye ejendomsvurderinger i artiklen Sidste chance for skattefri gave til forældre og børn

Relaterede Nyheder