fbpx
Familieoverdragelse af fast ejendom

Familieoverdragelse af fast ejendom

Med de nye ejendomsvurderinger kommer nye regler for familieoverdragelse af fast ejendom. Sidste chance for at give en skattefri gave til børn eller børnebørn.

Sidste chance for 15 %-regel

Har du endnu ikke har modtaget den nye ejendomsvurdering, kan du stadig nå at overdrage sommerhuset eller forældrekøbslejligheden til dine børn efter den gamle vurdering og efter 15 %-reglen. Den giver dig mulighed for at overdrage fast ejendom til ejendomsvurderingen fratrukket 15 %, medmindre der foreligger særlige omstændigheder.

Det er usikkert, hvad der vil ske på dette område, udover at vurderingerne efter al sandsynlighed bliver højere end i dag, og at 15 %-reglen erstattes af en ny mindre attraktiv 20 %-regel.

Har du planer om at overdrager sommerhuset eller anden fast ejendom til dine børn, er det en god idé at gøre det nu, inden den nye ejendomsvurdering lander i postkassen. Når du modtager den nye ejendomsvurdering, omfattes du af en ny 20%-regel, men altså med udgangspunkt i en ny ejendomsvurdering. 

Har du spørgsmål om familieoverdragelse af fast ejendom, er du velkommen til at skrive chefjurist Jan Juul Jørgensen, på jan@finanshus.dk eller ringe 78 77 76 08.

 Giv en skattefri million til dine børn

Relaterede Nyheder