fbpx
Inden du udlejer din helårsbolig

Inden du udlejer din helårsbolig

Ugens FiF. Tænk dig godt om, inden du udlejer din helårsbolig, især hvis du ikke har boet i den selv. Du risikerer at få en evighedslejer, som koster dig penge hver måned.

Stramme regler for udlejning

Har du en ejerbolig, som du ikke selv bor i, skal du passe på, hvis du lejer den ud. Når du lejer din bolig ud, er dine muligheder for at opsige din lejer begrænsede. Du kan typisk kun sige lejemålet op, hvis du selv skal bo i ejendommen og ikke har nogen anden bolig. Her gælder typisk et års opsigelsesvarsel. Derudover kan du opsige, hvis lejer ikke overholder husordenen.

Er ejendommen opført inden 1992, er der huslejeregulering, der lægger et loft over den husleje, du må opkræve. I værste fald kan det betyde, at du kommer til at hænge på en lejer til en lav husleje i mange år. Det kan forringe salgsværdien af boligen, da en ny ejer skal overtage din lejer på uændrede vilkår.

Tidsbegrænset leje kun gyldigt i særlige tilfælde

Mange tror, at de kan undgå dette problem ved at gør lejemålet tidsbegrænset. En tidsbegrænsning er dog kun juridisk gyldig i særlige tilfælde, hvis du f.eks. skal bruge boligen igen, efter du har været udstationeret.

Pas på når du udlejer ejerboligen

Relaterede Nyheder