fbpx
Mange får en fremtidsfuldmagt

Mange får en fremtidsfuldmagt

Flere end 100.000 fik en fremtidsfuldmagt i 2023. Ordningen kan ses om en forsikring, der gør det lettere for dine pårørende at hjælpe dig i en svær situation.

Forsikring i en svær situation

Hvem skal handle på dine vegne, hvis du ikke selv er i stand til det, fordi du er syg eller af andre grunde er ude af stand til at varetage dine økonomiske og personlige forhold? Det kan du selv bestemme, hvis du opretter en fremtidsfuldmagt.

Flere end 100.000 danskere fik i 2023 oprettet en fremtidsfuldmagt, det er 41 % flere end året inden. Stigningen i antallet kan skyldes, at flere bliver opmærksom på ordningen og de udfordringer, den løser.

Antal oprettede fremtidsfuldmagter siden 2017-23. Kilde: Tinglysningsretten.

Du kan se fremtidsfuldmagten som en slags forsikring, der sætter nogen, du selv har valgt, i stand til at hjælpe dig, hvis du ikke kan tage vare på dig selv.

Med en fremtidsfuldmagt har du selv indflydelse på, hvem der kan handle på dine vegne, hvis du ikke selv er i stand til det. Samtidig minimerer du risikoen for at få udpeget en værge, som du måske slet ikke kender. Og ikke mindst kan det være en hjælp til ægtefælle og pårørende i en svær situation.

Opret en fremtidsfuldmagt – Finanshuset Fredensborg

Sådan opretter du en fremtidsfuldmagt

Mange søger professionel hjælp, når de skal oprette en fremtidsfuldmagt, men du kan også oprette den selv på www.borger.dk. Du skal vide, hvad der skal stå i fuldmagten, og hvem du vil give ret til at handle på dine vegne.  

Du underskriver fremtidsfuldmagten på www.tinglysning.dk. Når det er gjort, skal du have den bekræftet hos en notar, hvor du skal møde personligt op. Notaren tjekker, at du er dig, og sikrer at du fornuftsmæssigt er i stand til at oprette den, og at du gør det frivilligt. Vær opmærksom på at notaren ikke tjekker indholdet af fuldmagten.

Du skal (i 2024) betale en retsafgift 300 kr. ved notaren. Hvis fremtidsfuldmagten på et tidspunkt skal aktiveres, skal det gøres via Familieretshuset (i 2024 koster det 1010 kr.)

Fremtidsfuldmagt – sådan gør du – Finanshuset Fredensborg

Image link

Rådgivning om fremtidsfuldmagt

Få en uforpligtende samtale om dine muligheder og behov.

Relaterede Nyheder