Uge 42 - 2020 
Kvinde med pengesedler i hånden - sparegris og hus. Spar bidagssats - hold gæld under belåningsgrænser

Flere udbyder attraktivt realkreditlån

Ugens FiF. Flere udbyder attraktivt realkreditlån med 30 års afdragsfrihed og fast rente, som RD lancerede i sidste måned. Lånet er ideelt til nedsparing i boligen.

Realkreditlån med 30 års afdragsfrihed og fast rente

Som boligejer har du i en række år kunnet få realkreditlån med 30 års afdragsfrihed og variabel rente. I sommer introducerede Danske Banks realkreditselskab, Realkredit Danmark, som det første selskab fastforrentede lån med 30 års afdragsfrihed. Hos RD hedder det FlexLife med fast rente.

Nu har Nordea Kredit meddelt, at selskabet også tilbyder fastforrentet realkreditlån med 30-års afdragsfrihed under navnet Frihed30 Fast.

Betingelser for 30 års afdragsfrihed

Generelt gælder det, at gælden i din bolig højst må udgøre 60 % af belåningsværdien, hvis du skal have fuld afdragsfrihed i 30 år. Derudover skal du have så høj en indtægt eller pension på lang sigt, at du er i stand til at betale 4 pct. i rente og afdrag, hvis du ønsker variabel rente.

4 %-grænsen er en slags stresstest, der skal sikre, at du som boligejer har råd til rentestigninger, hvis du vælger variabel rente.

Ved fastforrentet lån slipper du for at skulle kreditvurderes på basis af 4 %-reglen i stress-testen. Her kan du som udgangspunkt nøjes med at blive kreditvurderet på basis af 1 pct. rente. Det kan lette kreditvurderingen til glæde for især mange pensionister.

Nyt realkreditlån er ideelt til nedsparing i boligen

okt 14th, 2020 | Tags: , ,