fbpx
Kend din kreditvurdering i banken

Kend din kreditvurdering i banken

Din kreditvurdering i banken bestemmer renten på dine lån og din mulighed for at låne. Ved du hvordan banken vurderer din økonomi, er du bedre rustet, når du skal forhandle med banken.

Har du styr på økonomien, betaler du altid det du skylder og til tiden, så er du en god kunde for banken. Men får du nok ud af at være en god bankkunde?

Sådan laves din kreditvurdering i banken

Din bank vurderer risikoen for, om du giver den et tab. Når du får din kreditvurdering i banken, ser den overordnet på to ting. Hvor stor sikkerhed kan du stille, og hvor god er du til at betale?

Din historie med din bank har indflydelse på din kreditvurderingen. Har du betalt for sent nogle måneder, trækker det ned i din kreditvurdering. I nogle banker kan dét i sig selv være nok til, at du ikke kan få nye kreditter eller lån, når du har brug for det.

Sådan forhandler du med banken

Indkomst forbrug og formue

Noget andet der har stor betydning for din kreditvurdering, er din indkomst. Hvor tjener du dine penge, og hvor sikker er du på, at den kommer hver måned? Er du eksempelvis tjenestemand, er du i de fleste tilfælde et bedre papir i bankens øjne, end hvis du er selvstændig erhvervsdrivende.

Det er også vigtigt, at du er god til at styre dit forbrug, og at du kan spare op eksempelvis i pensioner eller ved at afdrage på dine lån. Hvis du bruger alle pengene på sjov og ballade, så trækker det ned i din kreditvurdering, også selvom du tjener godt.

Størrelsen af din formue er ofte en vigtig forudsætning for at få et lån. Jo større din formue, desto mere kan du låne. Din mulighed for at stille sikkerhed i fast ejendom har særlig stor betydning.

Betaler du for meget for dine lån

Hvor god er din økonomi?

Du kan teste din økonomi for en række faktorer, som bankerne typisk lægger vægt på i sin kreditvurdering.

Tag økonomitesten – hvor god er din økonomi?

Når du ved, hvordan banken vurderer din økonomi, er du bedre stillet, når du skal forhandle med banken. Testens resultat kan også give dig idéer til, hvor du kan forbedre din økonomi.

Viser testen, at din økonomi ligger i den øvre ende af skalaen, har du gode muligheder for at få bedre vilkår i banken. I det tilfælde, skal du koncentrere dig om at forbedre afkastet af din formue.

Fire alternativer til formuepleje i banken

Viser testen omvendt, at du ligger i den nedre ende af skalaen, er dine muligheder for at få bedre vilkår i banken begrænsede. Til gengæld kan du sandsynligvis gøre mange andre ting for at forbedre din betalingsevne og din families indkomstvilkår.

Styr din økonomi med et ønsket rådighedsbeløb

Relaterede Nyheder