fbpx
Husk renters rente når du sparer op

Husk renters rente når du sparer op

Ugens FiF. Sparede renteudgifter kan være et væsentligt bidrag til din opsparing. Så husk renters rente når du sparer op.

Husk, at hver krone du sparer i renteudgifter i dag bliver til 3 kroner efter 30 år. Det skyldes renters rente-effekten, der er dit væsentligste økonomiske redskab, når du sparer op. Det forudsætter naturligvis, at du løbende sparer pengene op i stedet for at bruge dem.

Sådan bliver du rig med renters rente

Hvad er renters rente?

Renters rente er en af de vigtigste effekter i din privatøkonomi. Den kan være både positiv, som når det drejer sig om renter på din opsparing, eller negativ når det drejer sig om omkostninger.

Renters rente betyder, at du får rente af den samlede opsparing inklusive rentebeløb fra de foregående perioder, når du sparer op.

Sætter du 100 kr. i banken til en rente på 4 %, får du 4 kr. i rente det første år. Du har altså i alt 104 kr. på kontoen efter et år, og lader du pengene stå, får du 4 % af 104 kr. altså 4,16 kr. det næste år. Det giver 108,16 kr. efter to år.

Opsparing med renters rente.

Som det fremgår stiger rentebeløbet eksponentielt. Det betyder, at du har størst gavn af renters rente, når du spare op over lang tid, som fx ved pensionsopsparing.

Husk renters rente når du sparer op

Som du kan se i figuren, står renters rente-effekten for næsten halvdelen af rentebeløbet efter 30 år.

Hvordan får du en bedre rente af din opsparing?

Relaterede Nyheder