fbpx
5 veje til rigdom

5 veje til rigdom

Rigdom er et liv i luksus, ingen økonomiske bekymringer og mulighed for at leve dine drømme ud. Men hvordan bliver du rig? Her får du 5 veje til rigdom.

Hvad skal der til for, at være rig? Er du rig, når du ikke behøver at tænke på penge i hverdagen, og du har så meget, at du ikke kan nå at bruge det, du har? I så fald findes der ikke mange rige danskere.

Selvom Danmark er et meget rigt land, så er kun ganske få danskere rige. I dansk sammenhæng giver det måske mere mening at bruge ordet rig mere ydmygt. Du kan eksempelvis se dig selv som rig, når du kan leve dit liv uden økonomiske bekymringer med et forbrug, der svarer til dine ønsker.

Det sidste er et mere realistisk mål at sætte sig, når du er 25 år, færdiguddannet og begynder dit økonomiske liv uden eller måske med en negativ formue.

Men hvordan bliver du rig? Her er en liste over de 5 almindeligste veje til rigdom i Danmark. Vi starter nedefra:

5. Arv

Du behøver ikke at arve en stor formue for at blive økonomisk fri. Det kan være en sum som lige præcis fjerner din dyre bankgæld på det rigtige tidspunkt, eller som gør dig i stand til at købe fast ejendom på det rigtige tidspunkt i dit liv.

4. Tag en god uddannelse

En god uddannelse er et godt udgangspunkt for at blive rig, fordi der ofte følger en god løn og pension med. Det er dog ikke en sikker metode til at blive rig, da forbruget oftest stiger med indkomsten. Selvom du som eksempelvis tjener godt som læge, så bruger mange læger også rigtig mange penge, og så kan du få problemer, hvis ikke alt går som forventet.

Uddannelse er din bedste investering

3. Brug mindre end du tjener

Denne metode er virker, uanset hvem du er, og hvordan din økonomi ser ud. Den er dog ikke så attraktiv for de fleste. Det kan tage noget af glæden i hverdagen at lide afsavn og begrænse forbruget. Men det er trods alt bedre end at være pisket til at skære i forbruget, fordi du bruger mere end du tjener. Du skal ikke undervurdere værdien af at have kontrol over sin økonomi.

5 gode vaner der sparer penge til indkøb

2. Køb fast ejendom

Mange danskeres formue er opstået som følge at værdistigninger på fast ejendom. Prisen på fast ejendom kan naturligvis og så falde fx i forbindelse med lavkonjunkturer og kriser.

Men i længden udtrykker værdistigningen i fast ejendom, at lønningerne er steget og Danmark er blevet rigere. Derfor er mange arbejdsfri opsparingskroner rullet ind på almindelige danskeres bankkonto gennem de seneste 50 år. Det er dog ikke sikkert at det bliver ved med at være sådan.

3 grunde til at investere i en ejerbolig

1. Få et godt afkast

En lille formue kan blive til en stor formue over tid, hvis du sikrer dig en god renters rente-effekt i din økonomi. Det handler om 3 ting. Spred dine investeringer på mange forskellige aktivtyper fx bolig, aktier, obligationer eller andet.

Vær ikke grådig, når nogle dele af formuen stiger mere i værdi end andre, men sælg ud af de aktiver, der er steget og køb mere af dem som ikke er. På den måde tilpasser du risikoen i formuen. Derudover er det vigtigt at minimere omkostningerne ved dine investeringer.

Tre trin til et godt afkast

Du komme sjældent langt ved at nøjes med 1 eller 2 af de 5 veje til rigdom. For de fleste indgår alle 5 veje i økonomien gennem livet. Er du opmærksom og bevidst om dine muligheder og behov, har du rigtig gode forudsætninger for at have indflydelse på, hvor langt du når på din vej mod rigdom.

Relaterede Nyheder