fbpx
Drop disse forsikringer når du fylder 60

Drop disse forsikringer når du fylder 60

Er du fyldt 60 år og har en velpolstret pensionsopsparing, kan du måske droppe to af dine pensionsforsikringer. Det kan øge din opsparing og dine muligheder for forbrug.

Behov for forsikringer ændrer sig

Formålet med forsikringer er at give dig økonomisk sikkerhed, hvis der sker noget, der truer din økonomi. Det klassiske eksempel på en nødvendig forsikring er en brandforsikring. Omvendt er forsikringer på hårde hvidevarer eller elektronik overflødige.

Er du lønmodtager, har du sikkert to slags nødvendige forsikringer i forbindelse med din pensionsopsparing: tab af erhvervsevne-forsikring (TAE) og livsforsikring. Begge forsikringer dækker tab af indkomst. TAE-forsikringen dækker tab af egen indkomst mens livsforsikringen kompenserer tabet af dig som forsørger. Disse to forsikringer er sandsynligvis nødvendige for dig, indtil du fylder 60 år.

Tjek din tab af erhvervsevne-forsikring

Pensioner kan erstatte forsikringer

Efter du fylder 60, har du normalt ikke samme vigtige rolle som forsørger for din familie. Dertil kommer, at du på dette tidspunkt i dit liv sandsynligvis har sparet en god del op på diverse pensionsordninger.

Skulle du blive ramt af ulykke eller sygdom, der ville give udbetaling fra tab af erhvervsevne-forsikringen, har du nu andre muligheder. Her kan du i stedet starte udbetalingen af en eller flere af dine pensionsordninger, og på den måde helt eller delvis kompensere for manglende lønindkomst. Dermed kan du måske undvære din tab af erhvervsevne-forsikringen.

Det samme gælder livsforsikringen. Ved din eller din ægtefælles død kan opsparing på ratepensioner og livrenter blive udbetalt til boet ved en afgift på 40% eller som en årlig ydelse til den efterladte.

Få tjek på din livsforsikring

Spar forsikring og øg din opsparing

I begge tilfælde skal dine pensionsordninger være oprettet inden 1. maj 2007, for at du kan få dem udbetalt, fra du fylder 60 år. Tjek eventuelt www.pensionsinfo.dk eller kontakt dit pensionsselskab.

Din fordel ved at opsige din livsforsikring og tab af erhvervsevne-forsikring er, at du kan sparer forsikringsudgiften og dermed kan du spare mere op og gøre det muligt at have et højere forbrug senere i dit liv.

Der kan dog altid være individuelle forhold og særlige hensyn, der kan betyde, at det ikke vil være fornuftigt for dig at opsige dine forsikringer. Derfor bør du få en konkret vurdering fra en uafhængig pensionsrådgiver, inden du gør noget.

Relaterede Nyheder