fbpx
Sådan trimmer du dine forsikringer

Sådan trimmer du dine forsikringer

Ændringer i dine forhold og din økonomi gør, at du jævnligt bør tjekke dine forsikringer. Her er en vejledning i, hvordan du trimmer dine forsikringer.

Det er ikke nemt at sammenligne dækninger og priser på forsikringer. Alligevel bør du jævnligt tjekke, at du ikke betaler for meget, og sørg for at få tilbud fra mindst 3-4 forsikringsselskaber, udover det du allerede har.

Drop unødvendige forsikringer

Du har sandsynligvis en række helt nødvendige forsikringer som indbo- og familieforsikring evt. med årsrejseforsikring, ejendomsforsikring, hundeforsikring, ulykkesforsikring og bilforsikring.

Du har brug for forsikringer for at dække økonomiske tab ved hændelser og skader, der er så store, at det truer din privatøkonomi. Derimod bør du ikke have forsikringer på småting som hårde hvidevarer og elektronik. I stedet bør du indrette dig sådan at du, hvis uheldet er ude, kan betale disse udgifter ved at trække på din likvide reserve.

Hvornår skal du sikre økonomien med forsikringer?

Vælg den rigtige selvrisiko

Størrelsen af din selvrisiko på f.eks. en bil- eller indboforsikring er afgørende for prisen. Jo højere selvrisiko desto lavere bliver forsikringspræmien.

Har du en stærk privatøkonomi med en stor likviditetsbuffer, kan du overveje at have en høj selvrisiko og dermed betale en lavere præmie. Omvendt kan lav selvrisiko være det rigtige valg, indtil privatøkonomien er blevet mere rummelig, hvis du har en privatøkonomi, hvor en udgift på 6-7.000 kr., giver truende lavvande i kassen. I det tilfælde kan en forsikring med lav selvrisiko være nødvendig, selvom præmien vil være højere.

Tilpas dine forsikringsdækninger – Finanshuset Fredensborg

Forbered dit pristjek

Er du medlem af en fagforening eller anden forening, hvor du har adgang til ekstra billige forsikringer, bør du undersøge denne mulighed som det første.

Ofte kan du ved at samle alle dine forsikringer i ét selskab opnå rabatter og ekstra services, som f.eks. gratis skift af vinterdæk mm.

Når du giver dine forsikringer et pristjek, skal du finde de seneste oversigter over dine forsikringer frem (i e-Boks). Lav et skema i Word eller Excel med kolonner for forsikringstype, årlig præmie, selvrisiko, dækninger og særlige forhold og ønsker.

Få tilbud fra 3-4 selskaber

Brug skemaet som udgangspunkt, når du ringer rundt til mindst 3-4 selskaber. Notér priser og vilkår for dit nuværende selskab og de nye selskaber du taler med i skemet, og hør om andre selskaber kan tilbyde dig bedre priser og vilkår end dit nuværende selskab.

Inden du ringer, kan du udse dig de billigste selskaber ved at bruge forskellige online tjenester – søg på ”sammenligning af forsikringer” for at finde websteder, der sammenligner forsikringer. Her kan du få et indtryk af prisniveauet og dækningerne samt vurdere, om det overhovedet er umagen værd at shoppe rundt. Du kan også indhente tilbud fra selskaberne via disse websteder, men det betyder i reglen, at du bliver kontaktet af ivrige sælgere.

Et forsikringstjek tager dig måske et par timer alt i alt, men erfaringen viser, at du ofte kan spare flere tusinde kroner om året. Alt i alt en ganske god timeløn – og så er den skattefri.

Relaterede Nyheder