Uge 06 - 2020 
Håndværkerfradrag - servicefradrag

Husk at få servicefradraget

Kan du få fradrag for håndværksarbejde eller serviceydelser, du har fået i 2020? Se om du kan få servicefradrag, hvor meget du kan få og til hvilke ydelser.

Opdateret d. 21/1 2021

Så meget kan du få i servicefradrag

Har du fået udført håndværksarbejde eller bestemte serviceydelser i 2020 kan du få skattefradrag for dele af udgiften via servicefradraget. For at få servicefradraget, skal du betale regningen inden 28. februar, og indberette fradraget inden 1. maj 2021.

Det særlige fradrag for visse håndværks- og serviceydelser gælder fortsat for 2020. Har du fået udført godkendt håndværkerarbejde i 2020 for 12.500 kr. og serviceydelser for 6.200 kr. kan du trække udgifterne fra i din indkomst. Det sker med et såkaldt ligningsmæssigt fradrag, der har en skatteværdi på cirka 25 %.

Del servicefradraget

Er I gift eller samlevende med fælles økonomi, kan I begge opnå de nævnte fradrag. Men da fradraget ikke overføres automatisk mellem jer, skal I, om nødvendigt, sørge for at dele det ved indberetningen på skat.dk.

Beløbet skal være betalt elektronisk via dankort, MobilePay eller netbank. Fradraget gælder for helårsbolig og fritidsbolig under et.

Disse ydelser kan trækkes fra

Disse håndværksydelser giver fradrag: udvendig maling af vinduesrammer, døre og ydervægge, isolering af tag, gulve og ydermure, forbedring af skorsten, udskiftning af vinduesruder med mere.

I kan desuden få fradrag for serviceydelser som for eksempel rengøring af boligen, vinduespudsning, børnepasning og almindeligt havearbejde. Der gælder særlige regler for fradrag for håndværkerydelser til lejet bolig, andelshavere mm.

Håndværkerfradrag og servicefradrag

feb 08th, 2020 | Tags: , ,