fbpx
3 tips til et godt afkast på din investering

3 tips til et godt afkast på din investering

Kampen om at få et godt afkast på din investering er uendelig. Alle kæmper mod alle om det samme afkast. Alle vil have mest, men det er slet ikke nødvendigt.

Forsøg ikke at slå markedet

Du behøver ikke gøre dig de største anstrengelser for at få et større afkast end markedsafkastet, dvs. det gennemsnitlige afkast for markedet. Det samlede afkast i markedet er nemlig givet på forhånd! Skal du have mere end markedsafkastet, er der andre, som får mindre end markedsafkastet. Og det skulle jo nødig blive dig. Værdipapirmarkedet er med andre ord et nulsumspil!

Det første tip er derfor, at du ikke skal gå efter et større afkast end markedsafkastet, for det betyder, at du risikerer at få mindre end markedsafkastet.

6 råd til ansvarlige investeringer

Vælg den risiko der passer dig

Rigtig mange ”rådgivere” (sælgere) forsøger at sælge dig det store afkast – som regel med lovning om lav risiko. Det skal du ikke lytte til, for med et stort afkast følger altid en stor risiko. Og hvorfor skulle nogen sælge dig et stort afkast med lille risiko, når de kunne beholde det selv!

Det andet tip er, at du skal vælge den risiko, som passer til dig, og du skal vælge risiko, før du tænker på afkast.

Fastholder du den samme risiko over tid vil dit forventede afkast variere. Afkastet afhænger eksempelvis af, hvor lav den risikofri rente i markedet er.

Det er fristende at gå efter et højt afkast (eller et højere afkast). Du bør dog ikke øge din risiko, for at få et større afkast, hvis du ikke kan tåle en større risiko. Du må acceptere, at din realformue i nogle perioder ikke stiger i værdi.

Hvor stor risiko kan du tåle?

Tilpas din risiko efter din tidshorisont

Risiko har meget at gøre med din tidshorisont. Skal du bruge dine penge næste år, bør du ikke løbe den risiko, at værdien af din portefølje kan være 20-30% mindre næste år. Men skal du eksempelvis først bruge pengene om 30 år, så betyder det ikke så meget, hvad værdien er næste år.

Har du derfor lang tidshorisont i din portefølje – som for eksempel på pension – så er det nok ikke en god idé kun at have korte sikre danske obligationer i din portefølje.

Det tredje tip er derfor at acceptere, at du skal tage en risiko med dine penge på de rigtige tidspunkter af dit liv.

Gå dine porteføljer igennem med de 3 tips i tankerne. Måske vil du opdage, at der er noget, du skal gøre anderledes for at få et godt afkast af dine investeringer.

3 tips til lavere omkostninger på din investering

Relaterede Nyheder