fbpx
4 fejl i din investering du bør undgå

4 fejl i din investering du bør undgå

Gode vaner for investering øger sandsynligheden for et godt og stabilt afkast. Det er svært at opnå på et finansielt marked, der ændrer sig fra dag til dag. Du er nået langt, hvis du undgår disse 4 fejl i din investering.

Lytter du til andres råd, eller følger du måske dine egne analyser, når du investerer i pensionsordningen, i frie midler eller i selskabet. Uanset hvad du gør, er det vigtigt, at du kender og undgår nogle helt elementære fejl i dine investeringer.

1 – Du handler for ofte

Undgå at købe og sælge aktier hele tiden. Det er som regel tilstrækkeligt at se på din portefølje 1 gang om året, har du mange penge, kan du måske gøre det 2 eller højst 4 gange. Hver gang du ændrer din portefølje, øger du dine omkostninger, derfor gælder det om kun at handle, når det er nødvendigt.

Aktiv og passiv forvaltning af investeringer

2 – Du spreder din investering for lidt

I en god porteføljen er dine investeringer spredt ud på mange aktiver og mange markeder og mange sektorer. Har du eksempelvis kun danske aktier i din portefølje, er din risiko høj, fordi er du meget følsom for svingninger i det danske marked.

Sørg for at sprede dine investeringer, så du har aktier fra mange forskellige markeder, også fra andre lande end Danmark i din portefølje. Det giver god spredning og lav risiko i din investering.

3 – Du tager ikke tab hjem

Passer en aktie ikke længere i din portefølje, bør du skifte den ud. En aktie, der er faldet meget i værdi, har ikke større chancer for at stige end andre aktier på markedet. Var chancen for afkast større, ville kursen være højere.

Du kan roligt gå ud fra, at prissætningen på aktiemarkedet er effektiv og at aktiekursen afspejler den forventede værdi.

Tre trin til et godt afkast

4 – Du jager afkast

Der kommer perioder, hvor værdipapirmarkederne ikke giver afkast eller giver negativt afkast. I disse perioder skal du være tålmodig, og ikke forfalde til prøve at vælge aktier, der ikke giver lavt afkast. Jagter du afkast ved at plukke enkeltaktier (stockpicking), får du typisk større tab i perioder med dårlige afkast.

Hvordan sammensætter du din portefølje? Undgår du de 4 fejl i din investering? Tjek din portefølje og husk dem, næste gang du placerer opsparing, rebalancerer porteføljen, eller bare har forelsket dig i en bestemt aktie.

Få den rigtige risiko i din portefølje

Relaterede Nyheder