fbpx

Højere risiko eller intet afkast

Den lave rente udfordrer din formue. Du skal arbejde mere og tage højere risiko for få det samme afkast som tidligere. Vælg mellem højere risiko eller intet afkast.

Dyrt at have penge i banken

Det er dyrt at have penge i banken. Det koster på bundlinjen i din virksomhed, og du mister afkast som privat opsparer.

Den lave rente i samfundet betyder dårlige rentevilkårene for anfordringsindlån, hvor du kan hæve pengene, når du vil. Virksomheder med overskudslikviditet må endda betale for at have penge i banken.

Som privat opsparer får du intet afkast, da renten i øjeblikket er 0 % på indlånskonti de fleste steder. Selvom du endnu ikke betaler renter for at have penge i banken, så taber du reelt penge, da du jo går glip af et afkast.

Derfor er du nødt til bevidst at planlægge og være proaktiv, også når du placerer de likvide midler, du har på bankkontoen uden et bestemt formål.

Kan du få en bedre rente i banken? 

Vær aktiv med din formue

I dag må du aktivt vedligeholde din formue på en helt anden måde end for bare 10 år siden. Tidligere kunne du nøjes med at købe obligationer og leve af afkastet resten af livet – den tid er forbi. Afkastet på sikre obligationer er simpelthen blevet for lavt.

Det handler om, at du forholder dig aktivt til dine penge og bruger tid på at vedligeholde dine porteføljer i pensionsordning, frie midler og selskab. Det betyder blandt andet, at du løbende genplacerer udbytter fra din aktieinvesteringer og genplacerer renter og udtrækninger fra dine obligationer.

5 alternativer til negativ rente på indlån

Planlæg din risiko

Samtidig bør du løbende holde høje med, om du har den rigtige risiko i de forskellige dele af din økonomi. Du er nødt til at planlægge med en højere risiko i forhold til ”i gamle dage”, for at opnå et afkast, der giver dig den pensionstilværelse, du ønsker.

Højere risiko er ikke uden omkostninger, og du må regne med, at der kommer tab undervejs. Du må derfor i perioder sænke dine forventninger om afkast, med en højere risiko i din formue vil dit afkast variere betydeligt. Det må du kunne tåle, så du kan har ro i maven og kan sove trygt om natten – ellers må du acceptere 0 % i afkast.

Det er ikke nemt at være investor i et lavrentesamfund, du må vælge mellem mere arbejde og højere risiko eller intet afkast. Hvad vælger du?

Er din formue udfordret af lav rente?

Relaterede Nyheder