fbpx
Pas på obligationer i investeringsforeninger

Pas på obligationer i investeringsforeninger

Ugens FiF. Det kan være uhensigtsmæssigt at investere i investeringsforeninger, der investerer i obligationer, hvis du samtidig har realkreditlån.

Indfri lån og spar omkostninger

Har du en betydelig opsparing i obligationsinvesteringsforeninger eller obligationer og har du også realkreditlån, bør du tænke dig om.

Udover renten på realkreditlånet betaler du også bidrag. I en obligationsinvesteringsforening betaler du et løbende honorar, kurtage, og indirekte betaler du desuden forskellen mellem købs- og salgskursen på investeringsforeningen.

For at spare omkostninger, kan du delindfri dit realkreditlån, hvis du ikke har behov for den likvide reserve, du har i obligationsinvesteringsforeningen.

På den måde forenkler du din økonomi. En delindfrielse koster typisk 750-1000 kr. i gebyr, så indfrielsen bør være på mindst 100.000 kr., for at det kan svare sig.

Så tænk dig om en ekstra gang, hvis du har opsparing i obligationsinvesteringsforeninger. Det kan være mere fordelagtigt at delindfri dit realkreditlån og forenkle din økonomi.

Sådan skal du investere i obligationer – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder