fbpx
Opsparing ifølge FinansNYTs læsere

Opsparing ifølge FinansNYTs læsere

Vi spurgte i sidste uge jer læsere om, hvordan de sparer op. Vi bringer her en oversigt over, hvordan I har svaret. Sådan tjekker du, om du sparer rigtigt op til pension.

Tak til de næsten 400 der har svaret på vores survey om opsparing. Vi har trukket lod mellem deltagerne om 3 præmier. Vinderne er Christina, Willy og Niels, der har fået besked på mail. Vi sender præmierne snarest.

Respondenterne

Gennemsnitsalderen blandt dem, der har svaret, er temmelig høj, hele 75 % af respondenterne er over 60 år. Det passer også med, at 53 % svarer, at de er pensionister. 40 % angiver at være lønmodtager og 6 % er selvstændig eller virksomhedsejer.

73 % angiver at være gift eller samboende og 26 % beskriver sig som single eller enlig. 57 % svarer at de har voksne eller udeboende børn, 13 % at de har hjemmeboende børn, mens 29 % ikke har børn.

Tal for besvarelser på spørgsmål om respondenterne

Årlig opsparing

Vi spurgte om hvor meget de sparer op om året. 4 % ved ikke, om de sparer op, mens 16 % angiver, at de nedsparer. AT det sidste tal ikke er højere, er overraskende i lyset af, at 53 % af respondenterne betegner sig selv som pensionist.

For dem, der angiver en årlig opsparing, viser svarene en vis spredning. 17 % angiver, en lav årlig opsparing på under 50.000 kr., mens 3 % opgiver en årlig opsparing på 500.000 Kr. eller mere.

Grunde til at spare op

Vi spurgte også om, hvorfor der spares op, hvor respondenter kunne vælge flere svarmuligheder. Her var tryghed i tilværelsen langt den hyppigste årsag angivet af 68 % af respondenterne, og muligheden til min pension på andenpladsen valgt af 44 %.

Hvorfor sparer du op?Antal% af besvarelser
For at være tryg i tilværelsen26368.7%
Til min pension16843.9%
For at blive gældfri4511.7%
Det skal jeg i min tvungne pensionsordning5313.8%
Jeg sparer ikke op6216.2%
Ved ikke82.1%
Andet318.1%

8 % angav andre grunde til at spare op. Her var de hyppigste årsager:

  • Tjener mere end jeg bruger
  • Til køb/renovering af fast ejendom
  • Tidlig/selvvalgt pension
  • Til arvinger
  • Afkast fra værdipapirer

Tjek af pensionsopsparing

Endelig spurgte vi om, hvor ofte respondenterne tjekker deres pensionsopsparing. Her svarede et stort flertal på 72 % at de tjekker deres pensionsopsparing hver måned eller oftere. Kun 1 % tjekker aldrig deres opsparing. 4 % tjekker 1 gang om året eller sjældnere.

Hvor ofte tjekker du din opsparing (hvor stor opsparingen er, og hvor meget du sparer op)?AntalAndel af besvarelser
Hver måned eller oftere28072%
3-6 gange om året6417%
2-3 gange om året226%
1 gang om året eller sjældnere144%
Jeg tjekker aldrig min opsparing31%
Andet41%
I alt387100%

Sparer du rigtigt op til pension?

Sparer du for lidt eller for meget op til pension? Hvis du ikke har tjekket, om du er på rette vej med din pensionsopsparing for nylig, f.eks. det seneste år, er det en god idé at gøre det nu.

Du kan bruge vores pensionsberegner, der giver dig et estimat for, om du sparer for lidt eller for meget op i forhold til, hvor meget du ønsker at have til rådighed i pensionstilværelsen.

Pensionsberegner – Finanshuset Fredensborg

Pas på fejl i opsparingsrækkefølgen

Når du sparer op, så husk, at det kan betale sig at spare op de rigtige steder. Forskellen på at spare rigtigt op de rigtige steder og at spare forkert op kan være mange hundrede tusinde kroner.

Her er 3 almindelige fejl

  1. Du afdrager lån med lav rente i stedet for at spare op i pensioner 
  2. Du opsparer i pensioner frivilligt men det giver modregninger i folkepensionens pensionstillæg
  3. Du har lav risiko men en lang tidshorisont på dit forbrug af opsparingen

Tænk i opsparing i frie midler samtidig med pensioner, og kun at afdrage på lån, som ikke ødelægger andre opsparingsmuligheder.

Kunsten at bruge din formue – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder