fbpx
Tror du på selskabernes klimaløfter?

Tror du på selskabernes klimaløfter?

Tror du, at finansielle selskaber pynter på virkeligheden, når de sætter klimamål. Tror du på selskabernes klimaløfter, eller prøver de bare at se grønne ud?

Kunder kritiske overfor klimaløfter

Efterspørgslen efter klimavenlige investeringer har været stigende de seneste år, og pensionsselskaberne forsøger at overgå hinanden med at sætte klimamål for deres investeringer. Det bliver kritiseret, at løfterne er tomme hensigtserklæringer, som i praksis er svære at gennemføre og kontrollere.

Noget tyder dog på, at de mange mål og løfter er gået ud over troværdigheden. Pensionsselskabet Velliv, har fået analysevirksomheden Userneeds til at undersøge, hvor troværdigt kunder synes det er, når finansielle udbydere siger, de investerer bæredygtigt.

Ifølge meningsmålingen finder kun 32 % det troværdigt, når pensionsselskaber og andre finansielle virksomheder siger, at de investerer bæredygtigt. Hele 39 % svarer, at selskaberne ”pynter på virkeligheden”, mens 29 % svarer ved ikke.

Velliv har endnu ikke selv sat klimamål for deres investeringer, og kan derfor have interesse i at problematisere andre selskabers klimamål.

Klimavenlige investeringer

Hvad siger du om selskabernes klimamål?

Vi vil gerne høre læsernes holdning til de finansielle udbyderes klimamål og løfter. Svar på 1 spørgsmål og deltag i lodtrækning om 3 flasker vin eller en stor æske chokolade.

Har du tillid til dit pensionsselskab, bank eller andet, når de sætter klimamål for sine investeringer?

  1. Ja, jeg synes det er positivt, at mit selskab sætter ambitiøse klimamål for sine investeringer.
  2. Nej, jeg tænker at selskabet pynter på virkeligheden, for at fremstå mere grønt end det er.
  3. Jeg ved ikke nok for at mene noget om dette.

Resultatet af undersøgelsen bliver bragt i FinansNYT. Vinderen af lodtrækning for beske på mail.

Svar på et spørgsmål og deltag i lodtrækningen

Resultatet af undersøgelsen bliver bragt i FinansNYT. Vinderen af lodtrækning for besked på mail.

Relaterede Nyheder