fbpx
Forbrugertilliden falder brat

Forbrugertilliden falder brat

Forbrugertilliden falder brat – skal du være bekymret? En lang periode med lav forbrugertillid kan føre til krise. Hvad betyder det i den nuværende situation?

Tegn på krise?

For første gang i lang tid falder forbrugertillidsindikatoren brat. Når forbrugertilliden falder på den måde, er det tegn på, at forbrugerne vil bruge færre penge, og det kan tyde på en begyndende krise.

Det er i reglen kun, hvis indikatoren er negativ over en længere periode, at det påvirker samfundsøkonomien. Forbrugernes forventninger påvirker realmarkederne, og ofte følges fald i indikatoren af faldende produktion i samfundet, når forbrugerne holder op med at købe varer.

Forbrugertillidsindikatoren fra 2006 til 2021. Forbrugertillidsindikatoren er et simpelt gennemsnit af nettotallene for fem spørgsmål om familiens og Danmarks økonomiske situation, samt om det er fordelagtigt at anskaffe forbrugsgoder i øjeblikket.  Kilde: Nyt fra Danmarks Statistik

Ro på trods Corona

Lige nu er faldet i forbrugertilliden dog blot et opmærksomhedspunkt, det er værd at holde øje med de kommende måneder. Hvis coronaepidemien stilner af, og energipriserne stagnerer og falder, må vi forvente, at forbrugerne atter får mere tillid til fremtiden. Lige nu ser det ud til, at vi skal leve med høj coronasmitte nogle uger eller måneder endnu.

Det er dog værd at huske på, at boligpriserne er stadig fornuftige, arbejdsmarkedet glohedt, og at det ser helt fint ud med resten af nøgletallene i Danmark.

Forbrugere ser lyst på tiden efter Corona

Relaterede Nyheder