fbpx

Skal du spare op i livrente?

Ugens FiF. Betaler du til livrente, fordi muligheden for fradrag for indbetaling til ratepensioner er begrænset. Skal du spare op i livrente, eller er der bedre måder at spare op på for dig?

For nogle år siden blev muligheden for fradrag af indbetalinger til ratepensioner begrænset væsentligt. Det betød, at mange flyttede indbetalinger til en livsvarig livrente i stedet, for at kunne fortsætte med samme høje indbetaling på en pensionsordning.

Du kan kun indbetale på en livrente gennem forsikringsselskaberne, og de har traditionelt forvaltet kundernes pensioner kollektivt. Derfor har du ikke indflydelse på valget af værdipapirer i en livrente. I stedet kan du vælge risiko og lade din opsparing forvalte i kollektive standardpuljer.

Ratepension vs livrente

Vælg værdipapirer i din livrente

Du har dog i en årrække haft muligheden i en række forsikringsselskaber for selv at vælge værdipapirer i såkaldte Unitlink- eller linkordninger. Her kan du vælge blandt en række investeringsforeninger, som dit forsikringsselskab tilbyder.

Vil du bestemme helt selv, hvordan din pensionsopsparing skal investeres, og sammensætte porteføljen i dit depot, er du henvist til rate- og alderspension.

Du bør dog overveje, om andre opsparingsformer end pension er bedre for dig, det er det faktisk for de fleste. For mange er det bedre at afdrage gæld eller at spare op i fast ejendom eller i frie midler.

Er en pensionsordning stadig bedst for dig?

Relaterede Nyheder