fbpx
Husk at ansøge om folkepension

Husk at ansøge om folkepension

Ugens FiF. Du skal selv huske at søge om at få udbetalt folkepension. Søger du ikke i tide, kan du miste ret til udbetalinger, du ellers har ret til.

Du skal ansøge om folkepension. Tidligere fik kommende folkepensionister besked, når de nærmede sig folkepensionsalderen. Det sker ikke mere, nu skal du selv huske at søge om folkepension, for at få den tidligst muligt.

Det er en god ide at søge i god tid f.eks. den sidste dag i den måned, du når folkepensionsalderen. Du skal dog søge senest den 10. i den 5. måned, efter du har nået folkepensionsalderen, for at få udbetalt folkepension, fra du har ret til den. Er du alvorligt syg, kan du dog få dispensation til at søge med tilbagevirkende kraft.

Opsættelse af folkepension

Fortsætter du med at arbejde, efter du har nået folkepensionsalderen, kan du sandsynligvis med fordel opsætte (udsætte) din folkepension. Er dit folkepensionstidspunkt 1. september 2017 eller senere, behøver du ikke søge om opsættelse. Du kan dog blive bedt om at dokumentere, at du har arbejdet mindst 750 timer om året, siden du nåede folkepensionsalderen.

Overvejer du at udskyde din folkepension, bør du få uafhængig økonomisk rådgivning, fordi fordelen afhænger af, hvor meget du tjener, og hvor meget du kan få i pension ved siden af folkepensionen.

Få mest muligt ud af din folkepension

Relaterede Nyheder