fbpx

Investér ratepensionen i unoterede aktier

Ugens FIF. Har du en stor ratepension i banken, har du mulighed for at investere i unoterede aktier. Men tjek din risiko og dine omkostninger.

En genvej til at investere i et selskab, der ikke er børsnoteret, er at gøre det via en ratepension. Det kræver dog, at du har rateopsparingen i banken med et depot. Selskabet skal være et aktieselskab registreret i EU/EØS, og det må ikke give særlige fordele til aktionærerne. Et eksempel kunne være et lovende iværksætterselskab, som familie eller bekendte ønsker at skaffe penge til.

Reglerne er, at der skal investeres mindst 100.000 kr. og højst 20 % af den del af pensionsopsparingen, der på investeringstidspunktet ligger under 2 mio. kr. Højst 50 % af den del af opsparingen, der ligger mellem 2 og 4 mio.kr. og højst 75 % af den del af opsparing, der ligger over 4 mill.kr.

Investering i unoterede aktier er behæftet med ekstra høj risiko. Vær derfor varsom med at investere mere, end du kan tåle at tabe. Tjek også med banken, hvilke depotomkostninger, der er ved at have unoterede aktier i dit pensionsdepot. Midler på aldersopsparing må fra 2021 ikke investeres i unoterede aktier.

Få et godt afkast på lang sigt

Relaterede Nyheder