fbpx

Udnyt forskellen på pension og frie midler

Ugens FiF. Udnyt forskellen på pension og frie midler, når du investerer. Spar skat ved at have obligationer som pensionsmidler og aktier som frie midler.

Der er forskel på skatten af penge, du har investeret i en pensionsmidler og frie midler, der ikke er bundet i en pensionsordning eller virksomhed. Har du en pensionsordning i banken, og har du samtidig opsparing i frie midler, kan du med stor sandsynlighed få skattefordele ved at fordele dine midler bedre.

3 tips til et godt afkast på din investering

Forskel i skat af pension og frie midler

Skatten på obligationer og renteindtægter i frie midler er høj. Disse indtægter er kapitalindkomst og beskattes med ca. 33 %, hvis du har renteudgifter, der kan modregnes, og op til 42 %, hvis du ikke har gæld.

Har du de samme obligationer og den samme renteindtægt i pensionsmidler, kan du slippe med at betale 15,3 % i skat af dit afkast.

Danske obligationer er et sikkert kort i din portefølje

Aktieindkomst i form af udbytter og aktiegevinst beskattes også med 15,3 % i pensionsmidler. Derimod beskattes aktier i frie midler først, hvis du har udbytter eller sælger med gevinst. Benytter du en langsigtet investeringsstrategi, og lader være med at handle aktierne, skal du kun betale skat af udbyttet.

Disse forskelle i beskatningen af afkast gør, at det er bedre at have obligationer i pensionsmidler og aktier i frie midler uden for pensionssystemet. Det giver en lavere afkastskat samlet set.

Planlæg skatten inden du investerer

Relaterede Nyheder