fbpx
Undgå for høj indbetaling til ratepension

Undgå for høj indbetaling til ratepension

Ugens FiF. Tjek din årsopgørelse, og undgå for høj indbetaling til ratepension. Har du indbetalt for meget, kan du få beløbet udbetalt eller få det indsat på en livrente.

Tjek din indbetaling til ratepension

Der er mange gode grunde til, at du bør læse din årsopgørelse fra Skat, det er en af de vigtigste opgaver i din økonomiske opgavekalender. I årsopgørelsen kan du eksempelvis se, om dit fradrag for indbetaling til ratepension er blevet nedsat, fordi du har indbetalt mere end det maksimale beløb sidste år (59.200 kr. i 2022). Det kan let ske, hvis du har skiftet job, og derfor har indbetalt til flere forskellige pensionsordninger i løbet af året.

Har du fået nedsat dit fradrag, får du ikke fradrag for en del af din indbetaling til ratepension, men du betaler alligevel skat af hele beløbet, når pensionen bliver udbetalt. Det er en dårlig forretning for dig, så det bør du få rettet, medmindre det drejer sig om et meget lille beløb.

Ret din indbetaling

Du kan rette din indbetaling til ratepension ved at udfylde blanket 07.083 A fra Skat og sende den til det pensionsselskab eller den bank, du har indbetalt for meget til. Du skal sandsynligvis vælge, om du vil have udbetalt beløbet (som du så har betalt skat af), eller om du vil have det overført til en livsvarig livrente (hvor du så typisk får fradrag for indbetalingen).

Derfor er ratepensionen genial – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder