fbpx
Undgå modregning – indbetal til ratepension

Undgå modregning – indbetal til ratepension

Ugens FiF. Som pensionist kan du muligvis begrænse eller helt undgå modregning i pensionstillægget i en periode ved at indbetale på en ratepension.

Mulighed for at undgå modregning

Som folkepensionist, kan det i nogle tilfælde betale sig for dig at betale til en ratepension for at undgå modregning i folkepensionens pensionstillæg. Det vil typisk være tilfældet, hvis du/I i en begrænset årrække har indtægt over grænsen for modregning, men dog stadig får en del af pensionstillægget, og herefter står til at have indtægt under denne grænse. Grænserne for modregning er i 2021 89.700 kr. for reelt enlige, og 179.700 kr. for ægtepar og samlevende.

Ved at indbetale til ratepension i de første år, kan du nedbringe dit indtægtsgrundlag, da indbetalingen til ratepensionen giver fradrag i din personlige indkomst, mens ratepensionen til gengæld vil øge din personlige indkomst, når den på et tidspunkt kommer til udbetaling. En nyoprettet ratepension skal senest påbegyndes udbetalt 17 år efter din tidligste folkepensionsalder.

For at kunne indbetale til ratepension, er det naturligvis en forudsætning, at du har likviditet (penge) til det. Husk i den forbindelse, at skattefradrag og reduktion af modregning reelt vil dække ca. 57 % af din indbetaling.

Betal til ratepension som pensionist

Relaterede Nyheder