Sådan vælger du det rigtige realkreditlån

Har du det rigtige realkreditlån? Lige nu kan du få et 30-årigt realkreditlån med fast rente på ca. 1,5 %, men det er ikke nok at tænke på renten, når du vælger lån. Hvad er det rigtige realkreditlån for dig? Renten på realkreditlån er faldet til et niveau, der er så lavt, at det næsten er for godt til at være sandt, men den er god nok. Det er dog vigtigt, at du kender dine muligheder, hvis du vil have mest muligt ud af den lave rente i din økonomi.

Sådan vælger du det rigtige realkreditlån

Der er tre ting du skal tage stilling til, når du vælger realkreditlån, og det er vigtigt, at du vælger rigtigt på alle tre dele.
  1. Rente
  2. Afdragsprofil
  3. Løbetid
Det er vigtigt, at du vælger den rigtige rente, fordi renten både belaster din økonomi med omkostninger og risiko. Du kan vælge mellem fast og variabel rente alt efter, om du kan tåle risiko i din privatøkonomi eller ikke. Mulighederne er mange lige nu, fordi du kan udnytte den meget lave rente til at komme af med din gæld hurtigere. Sådan vælger du det billigste realkreditlån

Lav rente gør det nemt at afdrage gæld

Er du i stand til at betale 4 % på dit lån i dag, og kan du få det til 2 %, så betyder den lave rente, at du kan afdrage 2 % mere på dit lån. Du skal ganske vist tage højde for lidt mistet skattefradrag, så beløbet er reelt set lidt mindre. Pointen er dog, at du skal bruge den ekstra betalingsevne, den lave rente giver dig, til at afdrage din gæld hurtigere. Det betyder, at du får mulighed for at vælge lån med væsentligt kortere løbetid. Du skal altså ikke vælge et 30 årigt lån igen, bare fordi du har haft et 30 årigt lån indtil nu.

Brug dit overskud til at afdrage realkreditgæld

Bruger du ikke alt, hvad du tjener, så har du muligheden for at afdrage bare lidt mere på dine lån og på den måde forbedre din privatøkonomi. Som du kan se af oversigten fra linket ovenfor, kan du med en øget indbetaling for få tusinde kroner om året spare dig selv for renteudgifter resten af livet. Det vil øge virkningen af renters rente-effekten i din økonomi betydeligt. Det det skyldes, at du mindsker eller helt undgår, at banker og obligationsejere tager en del af kagen. Har du banklån ud over dine realkreditlån, skal du være opmærksom på, at det sandsynligvis bedst kan betale sig at afdrage på disse i stedet for dine realkreditlån. Se, hvilken rente du bør forlange på dine banklån Faldet i renten og de nye billige lån gør, at du bør overveje dine muligheder nu.
Relaterede Nyheder