Uge 01 - 2021 

Sådan håndterer du PAL-skatten

Fredag, den 15. januar, trækkes PAL-skatten på din pensionsordning i banken. Går kontoen i overtræk, behøver du ikke gøre noget ved det i første omgang.

PAL-skat

Du betaler 15,3 % i PAL-skat af værdistigningerne på dine pensionsordninger hvert år. Din bank eller dit pensionsselskab beregner automatisk skatten for dig.

Har du en aldersopsparing, ratepension, selvpensionering eller en gammeldags kapitalpension i banken, bliver pengene trukket fra den konto, der hører til ordningen. I 2021 trækkes skatten fredag d. 15. januar.

Overtræk på pensionskontoen

Når PAL-skatten er trukket, bør du tjekke, hvor meget der er trukket, og om der er overtræk på kontoen. Der er dog ingen grund til panik, hvis kontoen er overtrukket, for banken kan ikke uden aftale kræve, at du dækker overtrækket ved at indbetale på kontoen og/eller ved at sælge ud af værdipapirer, du måtte have i pensionsdepotet. Du betaler som udgangspunkt ingen overtræksrente, så du kan med fordel vente, til du får udbetalt udbytte fra dine investeringsfonde og aktier i løbet af årets først kvartal. Dog kan visse banker have bestemmelser om overtræksrente. Derfor bør du tjekke med banken, hvilke regler den har.

Hvis du uanset bankens aftaler vil have orden i dine sager, kan du udligne overtrækket ved at indbetale på ordningerne efter de gældende regler (dog ikke på en kapitalpension). Alternativt kan du sælge ud af nogle af de værdipapirer, der er steget mest eller faldet mindst, men vær opmærksom på, at det medfører omkostninger.

Så den nemmeste og billigste måde at håndtere PAL-skatten på er i første omgang at vente og se, om kommende udbytter og eventuelle indbetalinger udligner overtrækket.

PAL-skat er pensionsafkastskat. PAL er forkortelsen for PensionsAfkastLov.

Spar langsigtet op med skatterabat

jan 09th, 2021 | Tags: , ,