fbpx

Tjek din PAL-skat

Ugens FiF. Den 15. januar bliver der trukket PAL skat på dine pensionsordninger. Tjek din PAL-skat for at undgå fejl og overtræk på din kontantkonto.

Pensionsafkastskat (PAL-skat) afregnes en gang om året midt i januar. Det betyder, at der den 15. januar 2016 bliver trukket 15,3 % i skat af dit afkast på hver enkelt af dine pensionsordninger i 2015.

Opkrævningen sker efter lagerprincippet, hvilket vil sige, at der trækkes afkastskat, uanset om afkastet er realiseret. På ordninger med et samlet negativt afkast i 2015 modregnes tabet inden der trækkes skat. Tab fra tidligere år, bliver fremført og modregnet på samme måde.

Har du pensionsordninger i en bank trækkes skatten direkte på den kontantkonto, der er tilknyttet hver enkelt ordning. Er der ikke dækning på kontoen, får du et overtræk, som du bør dække ind enten ved at indbetale yderligere til ordningen eller sælge af beholdningen.

Vi ser en sjælden gang imellem, at kunder bliver opkrævet en forkert skat. Tjek derfor om din skat ser ud til at være korrekt. Passer skatten ikke med dit afkast, bør du kontakte din bank for at få afklaret, om banken har brugt de korrekte oplysninger til deres opgørelse og beregning.

Spar skat og sænk modregninger i pensioner

Relaterede Nyheder