fbpx
Fælles konto spærres ved dødsfald

Fælles konto spærres ved dødsfald

Hvordan sikrer du dig mod, at den fælles konto spærres ved dødsfald?

For et par uger siden skrev vi om, hvordan du og din ægtefælle kan få overblik over økonomien med en fælles bankkonto. Flere læsere har meldt tilbage og spurgt til, hvad der sker, hvis den fælles konto bliver spærret i forbindelse med dødsfald.

Hvad sker der med bankkonti ved dødsfald?

Ved dødsfald spærres afdødes konti, checks og hævekort. Betalinger via Betalingsservice standses også, ligesom fuldmagter bortfalder. Indbetalinger går dog stadig ind på spærrede konti. Det gælder også delte konti som eksempelvis en fælleskonto.

Der kan gå en til tre måneder, inden skifteretten udleverer boet til en bobestyrer. Det kan i sagens natur, skabe store problemer for efterladte, der jo står i en svær situation i forvejen.

Sådan sikrer du dig

I de fleste tilfælde vil banken stille en kassekredit til rådighed, så efterlevende kan betale løbende regninger og udgifter til daglige indkøb, indtil spærrede konti frigives.

Bankernes praksis i forbindelse med spærring af fælleskonti og konti med fuldmagt ved kontohavers død er forskellig. For at undgå eventuelle problemer, kan du forhøre dig i din bank om praksis ved dødsfald, det er ofte beskrevet i forretningsbetingelserne.

Den efterlevende bør dog sørge for at meddele banken, at egen løn, pension etc. skal sættes ind på en anden konto.

Hvis du og din ægtefælle ønsker at sikre jer yderligere, kan I hver især have jeres egen personlige konto med et beløb svarende til et par måneders faste udgifter.

Få juridisk rådgivning der sikrer din økonomi

Relaterede Nyheder