fbpx
Ejerboligen er vigtigst for din økonomi

Ejerboligen er vigtigst for din økonomi

Din ejerbolig er måske den vigtigste del af din økonomi. Den er nok din sikreste opsparing med det højeste skattefrie afkast. Og så kan du bo i den…

Ejerboligen er god for din privatøkonomi

Noget af det bedste du kan gøre for at få en god privatøkonomi, er at eje din bolig. Det kan være ejerlejlighed, hus eller sommerhus. Fast ejendom har vist sin værdi som et sikkert formuegode, der stiger i værdi på den lange bane, og så er gevinsten skattefri, når du sælger.

Både bolig, opsparing og investering

Men din største fordel ved at eje din bolig er, at du kan afdrage din gæld, mens du er erhvervsaktiv samtidig med, at din ejendom stiger i værdi. Dermed har du en væsentlig opsparing i boligen ved overgangen til pension, som kan belånes billigt uden skattemæssige konsekvenser.

På den måde er din ejerbolig, ud over at være tag over hovedet også en opsparing på linje med pension og frie midler, der kan understøtte og forsøde din pensionstilværelse.

3 grunde til at investere i en ejerbolig

Billig gæld er fornuftigt

Det er godt for din privatøkonomi at have en passende billig gæld i boligen, det vil sige op til mindst 40 % af belåningsværdien – og gerne afdragsfrie lån. Den lave rente betyder i øjeblikket, at det ofte er langt billigere at bo i egen bolig med lav gæld, end det er at bo til leje. Du kan i reglen også optage nedsparingslån i en andelsbolig i en sund forening.

Det bedste råd

Derfor er det bedste langsigtede privatøkonomiske råd, du kan få, at du skal eje din bolig. Men hvis det skal være en god investering og sikker opsparing, skal din bolig være velholdt og ligge i et område med en normal omsætning af boliger til markedspris. der giver grundlag for belåning og salg.

Boligkøb i en Corona-tid

Relaterede Nyheder