fbpx
Få tryghed om boligkøbet

Få tryghed om boligkøbet

Ejendomsmægler er sælgers mand. Derfor bør du få en uafhængig rådgiver, der varetager dine interesser. Det er din bedste vej til at få tryghed om boligkøbet.

Hvor meget kan du købe for?

Leder du efter et nyt sted at bo, eller overvejer du at investere i et sommerhus eller anden fast ejendom? Hvordan finder du ud af, hvor meget du kan købe for?

Et godt udgangspunkt er at vurdere, hvor meget du kan sætte af om måneden til lån og udgifter til din bolig. Det giver dig en fornemmelse for hvor dyr en bolig, det er realistisk at se på.

Vil du vide mere præcist, hvad du har råd til at bruge på fast ejendom, må du have overblik over din økonomi – ikke bare nu, men også på lang sigt.

Det samme gælder, når du skal vælge, hvordan boligen finansieres, hvilke lån skal du vælge, og hvor lang skal løbetiden være. Skal du vælge fast eller variabel rente, med eller uden afdragsfrihed?

Ejendomsmægler er sælgers mand

Ejendomsmæglerloven siger, at ejendomsmægleren alene varetager sælgers interesser. Indtil 2015, havde mægler også en rådgivningspligt over for køber. Det gjorde, at mange troede, at mægler er en slags mellemmand, der varetager både sælgers og købers interesser. Det er bare ikke tilfældet.

Reglerne gør det klart, at mægler alene varetager sælgers interesser, og det skaber klare linjer om ejendomsmægleren rolle.

Som køber skal du derfor passe på ikke at blive for fortrolig med mægler og dele oplysninger, som du ikke ønsker, at sælger får at vide, som fx hvor højt du er villig til at byde.

Image link

Få tryghed om boligkøbet

Få overblik over økonomien, når du handler bolig.
Find den rigtige pris og vælg det rigtige lån.

Få din egen rådgiver til boligkøb

Når du køber bolig, står du over for mange svære valg, der har stor betydning for dit liv og din privatøkonomi mange år frem i tiden. Uafhængig køberrådgivning er en god måde at sikre, at du tager de rigtige økonomiske og juridiske valg i forbindelsen med handlen.

En uafhængige rådgiver varetager dine interesser og kan fortælle dig, hvor meget du kan købe for, inden du går ud og ser på bolig. Det giver dig et fornuftigt budget for din boligjagt, så du ikke går ud og forelsker dig i noget, der er alt for dyrt.

Din rådgiver kan desuden forhandle den rigtige pris på plads, og stå for den juridiske gennemgang af købsaftalen bilag der hører til handlen.

En uafhængig rådgiver i forbindelse med dit boligkøb kan være en af dine bedste investeringer gennem dit liv.

Finanshuset i Fredensborg rådgiver både om økonomi og jura i forbindelse med dit boligkøb. Du er velkommen til at få en uforpligtende snak med en rådgiver, allerede inden du begynder at lede efter bolig.

4 råd til et bedre boligkøb – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder