fbpx
5 sikre måder at få flere penge til forbrug

5 sikre måder at få flere penge til forbrug

Der er 5 sikre måder at få flere penge til forbrug. Det er ikke svært, og jo før du begynder, desto bedre er dine muligheder for at få flere penge til forbrug.

Luksusrejser, modetøj, hurtige biler, røde bøffer og god vin – ville det ikke være skønt bare at bruge løs, men hvordan får du flere penge til forbrug?

Du kan ikke regne med at være heldig, så Lotto, kasino eller klasselotteriet er ikke vejen til frem. Til gengæld kan du med sikkerhed få flere penge til forbrug, hvis du planlægger din økonomi rigtigt.

Nogle synes, at livet er for kort til at bruge tid på at planlægge deres økonomi, fordi det er kedeligt. Men er det ikke sådan, at livet bliver kedeligt, når du ikke har penge nok, til det du ønsker dig? Bruger du eksempelvis for mange penge på ferien, så er du tvunget til kedelige besparelser i månederne efter.

1. Uddannelse er godt

En god uddannelse og efteruddannelse er en god måde at sikre en høj timeløn, som jo er en vigtig forudsætningen for dit forbrug. Har du allerede en uddannelse, vil efteruddannelse ofte give dig mulighed for at hæve din indkomst til et højere niveau. Dine omkostninger ved at uddanne dig er ofte tjent hjem på få år.

Uddannelser er din bedste investering

2. Lån ikke til forbrug

Renteudgifter er en af de største omkostninger i en almindelig danskers liv. Selvom du kan trække renter fra i skat, skal du nedsætte denne omkostning, så meget du kan. Det er ikke svært.

Du kan eksempelvis vælge at spare op til din første bil over 2-3 år i stedet for at tage et billån og købe den med det samme. Gør du sådan, hver gang din bil er slidt op, og du skal købe en ny, får du ca. en halv million kr. mere til forbrug over dit liv.

Det samme gælder forbrugslån og kassekreditter, hvor du også kan øge dine forbrugsmuligheder ved at udsætte dit forbrug og spare op i stedet for at låne.

Er du afhængig af lån?

3. Invester i fast ejendom

Den nemmeste måde at få andel i de arbejdsfri samfundsgevinster er ved at købe fast ejendom. Det skyldes, at avancen på din ejerbolig og dit sommerhus er i de fleste tilfælde er skattefri, og at du ikke betaler husleje. Værdien af din ejerbolig følger velstandsstigning i samfundet, så når Danmark bliver rigere, bliver du det også.

Se 3 tips til lavere omkostninger på din investering

4. Minimer investeringsomkostninger

Du kan hente mange penge til forbrug ved at spare på dine omkostninger til investeringer og pensionsordninger. Almindeligvis betaler vi danskere 1-2 % i omkostninger på vores pensionsordninger hvert år i hele vores liv. Nedsætter du eksempelvis dine investeringsomkostninger fra 1,5 % til 0,5 %, får du ca. 1 million kroner mere til rådighed til forbrug, når du går på pension.

5. Undgå impulskøb

Vi ved jo godt, at vi ikke skal være impulsive, når vi køber ind, men det er desværre lettere sagt end gjort. Impulskøb er ofte fejlkøb med lav brugsværdi, eller de er overforbrug – ting vi egentlig ikke ønsker og har brug for.

Du undgår bedst impulskøb ved at planlægge dit forbrug og dine indkøb. Nogle gode tommelfingereregler, når du køber dagligvarer, er:

  1. Køb ind af få gange.
  2. Brug en indkøbsseddel.
  3. Køb ikke ind på tom mave.

Se hvordan du styrer din økonomi med et ønsket rådighedsbeløb

Brug de 5 måder til at få flere penge til forbrug. Fungerer bare én af dem for dig, er du sikker på at forbedre dine muligheder for forbrug gennem dit liv.

Relaterede Nyheder