fbpx
Brug strøm når den er billig

Brug strøm når den er billig

Ugens FiF. Der findes en række apps, der hjælper dig med at overvåge og planlægge dit elforbrug og bruge strøm når priserne på el er lavest.

Få overblik over elforbruget

Der findes efterhånden en del værktøjer og apps, hvor du kan holde øje med dit elforbrug, om du bruger mere, end du har planlagt eller end du plejer, og se om du bruger mere eller mindre, end hvad der er normalt. De kan hjælpe dig med finde steder i hjemmet, hvor du kan sænke dit strømforbrug.

De fleste elselskaber har apps og værktøjer på websitet, men der er også andre aktører som fx Min strøm, Watts og Elberegner.

Hvornår er strøm billigst?

Blandt de mest brugte er apps og websites med oversigt over de aktuelle elpriser time for time over døgnet. Det overblik sætter dig i stand til at planlægge dit elforbrug til de perioder, hvor elprisen er billigst i dit område.

El er typisk dyrest morgen og aften, mellem 7-10 og 17-20, så du kan spare penge ved at bruge apparater, der ikke kører kontinuerligt, når prisen er lav. Mange vaskemaskiner, opvaskemasker og andre apparater har indbygget timer, så du kan bruge dem om natten, eller mens du er på arbejde, hvor strømmen typisk er billigst.

Hvor meget kan du spare? I billige perioder kan prisen på en kilowatt være halvdelen af, hvad den koster i en dyr periode. Så du kan halvere dine omkostninger – i hvert fald på en del af dit el-forbrug.

Kan du spare på elregningen? – Finanshuset Fredensborg

Relaterede Nyheder