fbpx
Så meget bruger vi i julen

Så meget bruger vi i julen

Vi bruger flest penge på gaver, gæster, mad og vin i julen, men andre udgifter kommer oveni. Bruger du flere eller færre penge end FinansNYTs andre læser?

I sidste uge spurgte vi læserne om, hvor meget de regner med at bruge på forskellige udgifter i julemåneden, og om de forventer at bruge mere eller mindre på julen i 2022.

Flere end 600 har besvaret vores spørgeskema og deltager i lodtrækningen om præmier i form af vin eller chokolade.

Hvor meget regner du med at bruge på julen i år

Julens største udgifter

Gaver er dét, som FinansNYTs læsere bruger flest penge på af de udgiftsposter vi har undersøgt. 44 % svarer, at de bruger fra 2-5.000 kr. på gaver i julemåneden. Knap en tredjedel bruger mere end 5.000 kr. på gaver, mens en fjerdedel bruger mindre end 2.000 kr. 8 % bruger mere end 10.000 kr. på gaver mens 4 % slet ikke bruger penge på gaver.

Gæster, mad og vin er udover gaver den post, respondenterne bruger flest penge på. Her bruger 38 % mellem 2.000 og 5.000 kr. mens 50 % bruger mindre ende 2.000 kr. på forplejning til gæster i julen.

Ud eller hjem til jul

De fleste fejrer tilsyneladende julen hjemme eller tæt på hjemmet. Hele 74 % angiver, at de ikke regner med at have udgifter til rejser i julemåneden, mens den sidste fjerdedel planlægger at bruge penge på at rejse.

14 % må formodes at blive i Danmark eller nabolandene, idet de bruger mindre end 2.000 kr. på at komme frem og tilbage. Mindre end hver tyvende, dvs. 4 % har den store tegnebog fremme og bruger mere end 10.000 kr. på at rejse i julen.

Mange bække små

Mindre end 2.000 kr. bliver der typisk brugt på hver af de øvrige poster som pynt og udsmykning, fornøjelser, shopping og andet i vores lille undersøgelse.

Tid til at tjekke budgettet – Finanshuset Fredensborg

Jul i en krisetid

De fleste danskere er på én eller anden måde påvirket, af de krisetegn og ændringer i samfundsøkonomien vi har set i 2022, og det påvirker naturligvis også vores forbrug i julen. Det viser sig også i denne undersøgelse, selvom det måske ikke er så tydeligt som man kunne frygte.

Mere end halvdelen regner med at bruge det samme på julen i år som sidste år, mens mere end en tredjedel regner med at bruge færre eller meget færre penge i år. Kun 8 % regner med at bruge flere eller meget flere penge på julen i år.

7 måder at sikre din privatøkonomi – Finanshuset Fredensborg

Svar og deltag i lodtrækningen

Mange tak for de mange gamle og nye læsere, der har bevaret vores undersøgelse om forbrug i julen. Vi trækker lod om præmier i form af vin og chokolade. Vinderne får direkte besked på mail.

Du kan stadig nå at deltage i undersøgelsen om forbrug i julen 2022 og være med i lodtrækningen om præmier til og med mandag d. 12. december.

Relaterede Nyheder