fbpx
Tid til at tjekke budgettet

Tid til at tjekke budgettet

Ugens FiF. Det er tid til at tjekke budgettet. Inflation og rentestigninger har ændret forudsætningerne for din økonomi. Rettidig omhu sikrer din økonomi fremover.

Inflationen presser dit budget

Priserne er i gennemsnit steget med mere end 10 % det seneste år. Dine udgifter til husholdning, fødevarer, brændstof til bilen, el og varme er steget betydeligt mere, og har du variabelt forrentede lån i boligen, kan du se frem til stigende ydelser inden længe.

Har du ikke tilpasset dit budget de seneste måneder, er det på tide at gøre det nu. Det budget du lagde i begyndelsen af året, holder sandsynligvis ikke mere.

Sådan gennemgår du dit budget

Det er vigtigt, at du får overblik over, hvad inflation og rentestigninger betyder for din økonomi så snart som muligt. Jo længere du venter, desto større kan problemerne blive.

Hent Finanshusets budgetskema og skab dig et overblik over dine faste udgifter og dit rådighedsbeløb. Læg derefter et anslået budget i hele tusinder for dine variable udgifter til husholdning, tøj, ferie og fornøjelser, gaver og diverse for det kommende år. Tjek evt. i netbanken, hvor meget du har brugt på de enkelte dele de seneste 12 måneder. Inkluder også en buffer til uforudsete udgifter på fx 10 %.

Gennemgå posterne i budgettet én for én og vurder, om der er nogle, der kan sænkes eller helt undværes. Husk, at bruge de aktuelle priser på fx mad, el, varme, benzin/diesel etc. De aktuelle elpriser kan blandt andet findes på Elberegner-appen, som viser live elpriser. Hent den i App store eller på Google Play

.

Bliver du ramt af stigende rente?

Har du variabelt forrentede lån fx F1, F3 eller F5, er det vigtig at skabe overblik over, hvad det betyder for budgettet, når de skal rentetilpasses. I den forbindelse kan du med fordel overveje, om du stadig har de, lån der passer til dig og den risiko, du ønsker og kan tåle i din økonomi.

Er du kunde i Finanshuset kan du med fordel kontakte din rådgiver og få hans vurdering, om du har brug for at tilpasse dit budget eller dine lån. Har du ikke en uafhængig økonomisk rådgiver, er du velkommen til at få en uforpligtende samtale om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Image link

Har du det rigtige realkreditlån?

Hvad betyder variabel
rente for din økonomi?
Få en uforpligtende samtale med en erfaren rådgiver
Relaterede Nyheder